Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following doesn’t require an & for the input in scanf?
a) char name[10];
b) int name[10];
c) float name[10];
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

2. Which of the following is an invalid method for input?
a) scanf(“%d%d%d”,&a, &b, &c);
b) scanf(“%d %d %d”, &a, &b, &c);
c) scanf(“Three values are %d %d %d”,&a,&b,&c);
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

3. Which of the following represents the function for scanf?
a) void scanf(char *format, …)
b) int scanf(char *format, …)
c) char scanf(int format, …)
d) char *scanf(char *format, …)

View Answer

Answer: b [Reason:] None.

4. scanf returns as its value
a) Number of successfully matched and assigned input items
b) Nothing
c) Number of characters properly printed
d) Error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

5. What is the output of this C code?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         int n;
  5.         scanf("%d", n);
  6.         printf("%d", n);
  7.     }

a) Prints the number that was entered
b) Segmentation fault
c) Nothing
d) Varies

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

6. int sscanf(char *string, char *format, arg1, arg2, …)
a) Scans the string according to the format in format and stores the resulting values through arg1, arg2, etc
b) The arguments arg1,arg2 etc must be pointers
c) Scans the string according to the format in format and stores the resulting values through arg1, arg2, etc, those arguments arg1,arg2 etc must be pointers
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

7. The conversion characters d, i, o, u, and x may be preceded by h in scanf to indicate
a) A pointer to short
b) A pointer to long
c) Nothing
d) Error

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

8. What is the output of this C code (when 4 and 5 are entered)?

  1.     #include <stdio.h>
  2.     void main()
  3.     {
  4.         int m, n;
  5.         printf("enter a number");
  6.         scanf("%d", &n);
  7.         scanf("%d", &m);
  8.         printf("%dt%dn", n, m);
  9.     }

a) Error
b) 4 junkvalue
c) Junkvalue 5
d) 4 5

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }