Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the value of d[0], such that d[n] is the unit impulse function?
a) 0
b) 0.5
c) 1.5
d) 1

View Answer

Answer: d [Reason:] The unit impulse function has value 1 at n = 0 and zero everywhere else.

2. What is the value of u[1], where u[n] is the unit step function?
a) 1
b) 0.5
c) 0
d) -1

View Answer

Answer: a [Reason:] The unit step function u[n] = 1 for all n>=0, hence u[1] = 1.

3. Evaluate the following function in terms of t: {sum from -1 to infinity:d[n]}/{Integral from 0 to t: u(t)}
a) t
b) 1t
c) t2
d) 1t2

View Answer

Answer: b [Reason:] The numerator evaluates to 1, and the denominator is t, hence the answer is 1/t.

4. Evaluate the following function in terms of t: {integral from 0 to t}{Integral from -inf to inf}d(t)
a) 1t
b) 1t2
c) t
d) t2

View Answer

Answer: c [Reason:] The first integral is 1, and the overall integral evaluates to t.

5. The fundamental period of exp(jwt) is
a) pi/w
b) 2pi/w
c) 3pi/w
d) 4pi/w

View Answer

Answer: b [Reason:] The function assumes the same value after t+2pi/w, hence the period would be 2pi/w.

6. Find the magnitude of exp(jwt). Find the boundness of sin(t) and cos(t).
a) 1, [-1,2], [-1,2].
b) 0.5, [-1,1], [-1,1].
c) 1, [-1,1], [-1,2].
d) 1, [-1,1], [-1,1].

View Answer

Answer: d [Reason:] The sin(t)and cos(t) can be found using Euler’s rule.

7. Find the value of {sum from -inf to inf} exp(jwn)*d[n].
a) 0
b) 1
c) 2
d) 3

View Answer

Answer: b [Reason:] The sum will exist only for n = 0, for which the product will be 1.

8. Compute d[n]d[n-1] + d[n-1]d[n-2] for n = 0, 1, 2.
a) 0, 1, 2
b) 0, 0, 1
c) 1, 0, 0
d) 0, 0, 0

View Answer

Answer: d [Reason:] Only one of the values can be one at a time, others will be forced to zero, due to the delta function.

9. Defining u(t), r(t) and s(t) in their standard ways, are their derivatives defined at t = 0?
a) Yes, Yes, No
b) No, Yes, No
c) No, No, Yes
d) No, No, No

View Answer

Answer: d [Reason:] None of the derivatives are defined at t=0.

10. Which is the correct Euler expression?
a) exp(2jt) = cos(2t) + jsin(t)
b) exp(2jt) = cos(2t) + jsin(2t)
c) exp(2jt) = cos(2t) + sin(t)
d) exp(2jt) = jcos(2t) + jsin(t)

View Answer

Answer: b [Reason:] Euler rule: exp(jt) = cos(t) + jsin(t).

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }