Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the rule h*x = x*h called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Transitive rule

View Answer

Answer: a [Reason:] By definition, the commutative rule h*x=x*h.

2. For an LTI discrete system to be stable, the square sum of the impulse response should be
a) Integral multiple of 2pi
b) Infinity
c) Finite
d) Zero

View Answer

Answer: c [Reason:] If the square sum is infinite, the system is an unstable system. If it is zero, it means h(t) = 0 for all t. However, this cannot be possible. Thus, it has to be finite.

3. What is the rule (h*x)*c = h*(x*c) called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Transitive rule

View Answer

Answer: b [Reason:] By definition, the associativity rule = h*(x*c) = (h*x)*c.

4. Does the system h(t) = exp(-7t) correspond to a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally Stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The system corresponds to a stable system, as the Re(exp) term is negative, and hence will die down as t tends to infinity.

5. What is the following expression equal to: h*(d+bd), d(t) is the delta function
a) h + d
b) b + d
c) d
d) h + b

View Answer

Answer: c [Reason:] Apply commutative and associative rules and the convolution formula for a delta function

6. Does the system h(t) = exp([14j]t) correspond to a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally Stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The system corresponds to an oscillatory system, this resolving to a marginally stable system.

7. What is the rule c*(x*h) = (x*h)*c called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Associativity and Commutativity rule

View Answer

Answer: d [Reason:] By definition, the commutative rule i h*x=x*h and associativity rule = h*(x*c) = (h*x)*c.

8. Is y[n] = n*sin(n*pi/4)u[-n] a causal system?
a) Yes
b) No
c) Marginally causal
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The anti causal u[-n] term makes the system non causal.

9. The system transfer function and the input if exchanged will still give the same response.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] By definition, the commutative rule i h*x=x*h=y. Thus, the response will be the same.

10. Is y[n] = nu[n] a linear system?
a) Yes
b) No

View Answer

Answer: a [Reason:] The system is linear s it obeys both homogeneity and the additive rules.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }