Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the rule h*(x+y) = (y+x)*h called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Transitive rule

View Answer

Answer: a [Reason:] By definition, the commutative rule h*x=x*h.

2. Does the system h(t) = exp([-1-2j]t) correspond to a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally Stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The system corresponds to an oscillatory system, this resolving to a marginally stable system.

3. What is the rule h*(x*c) = (x*h)*c called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Associativity and Commutativity rule

View Answer

Answer: d [Reason:] By definition, the commutative rule i h*x=x*h and associativity rule = h*(x*c) = (h*x)*c.

4. Is y[n] = n*cos(n*pi/4)u[n] a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The ‘n’ term in the y[n] will dominate as it reaches to infinity, and hence could reach infinite values.

5. What is the rule (h*x)*c = h*(x*c) called?
a) Commutativity rule
b) Associativity rule
c) Distributive rule
d) Transitive rule

View Answer

Answer: b [Reason:] By definition, the associativity rule = h*(x*c) = (h*x)*c.

4. Is y[n] = n*sin(n*pi/4)u[-n] a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The ‘n’ term in the y[n] will dominate as it reaches to negative infinity, and hence could reach infinite values. Eventhough + infinity would not be a problem, still the resultant system would be unstable.

7. What is the following expression equal to: h*(c*(b+d(t))), d(t) is the delta function
a) h*c + h*b
b) h*c*b + b
c) h*c*b + h*c
d) h*c*b + h

View Answer

Answer: c [Reason:] Apply commutative and associative rules

8. Does the system h(t) = exp([1-4j]t) correspond to a stable system?
a) Yes
b) No
c) Marginally Stable
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The system corresponds to an unstable system, as the Re(exp) term is a positive quantity.

9. The system transfer function and the input if exchanged will still give the same response.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] By definition, the commutative rule i h*x=x*h=y. Thus, the response will be the same.

10. For an LTI discrete system to be stable, the square sum of the impulse response should be
a) Integral multiple of 2pi
b) Infinity
c) Finite
d) Zero

View Answer

Answer: c [Reason:] If the square sum is infinite, the system is an unstable system. If it is zero, it means h(t) = 0 for all t. However, this cannot be possible. Thus, it has to be finite.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com