Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following statement is false?
a) In synchronous mirroring, write acknowledgement is sent once both the mirrors are written
b) In synchronous mirroring, write response time can be slow as it depends on the slowest disk of the mirror
c) Write response to an application is faster for asynchronous mirroring as compared to synchronous mirroring
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d

2. Which of the following statement is false for snapshots?
a) Snapshot technique can use copy-on-write mechanism
b) Uses point-in-time to ensure data integrity
c) Snapshot copy must be on a different device
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

3. Which of the following is true for CDP – Continuous Data Protection?
a) It backs up every change to the data
b) Can restore to any time in the past
c) Both the mentioned
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

4. Which of the following is false for D2D2T – Disk to Disk to Tape backup?
a) Backup and Restore is faster
b) Tape is used for archiving and/or long term storage
c) Cheaper disks are generally used for backup device
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d

5. Which of the following is false for NDMP protocol?
a) NDMP uses TCP/IP
b) NDMP allows selective file recovery
c) NDMP allows asynchronous event notification
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: d

6. The serverless backup technology mainly depends on
a) Copy command
b) Extended copy command
c) Read/write command
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

7. Snapshot provides a mechanism to take backup of
a) Static data
b) Deleted data
c) Dynamic data
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

8. Snapshot provides information on
a) The latest data on the volume
b) The old data on the volume
c) The data present on the volume at specified time
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

9. The CDP is mainly based on
a) XCOPY command
b) Data mirroring
c) Snapshot mechanism
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

10. Which snapshot technique is space efficient?
a) Split-Mirror
b) Copy-on-Write
c) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }