Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following suffers from write hole problem?
a) RAID 0
b) RAID 1
c) RAID 5
d) RAIDZ

View Answer

Answer: c

2. If read and write performance is the only criterion, which would you choose?
a) RAID 0
b) RAID 1
c) RAID 5
d) RAID 50
e) JBOD

View Answer

Answer: a

3. Which one of the following is an invalid RAID level?
a) Raid 10
b) Raid 50
c) Raid 53
d) Raid 80

View Answer

Answer: d

4. Which of the following RAID levels guarantees double disk failure protection?
a) Raid 5
b) Raid 6
c) Raid 0+1
d) Raid 1+0

View Answer

Answer: b, c, d

5. Which of the following RAID levels are nested?
a) Raid 5
b) Raid 6
b) Raid 10
c) Raid 50

View Answer

Answer: b, c

6. What is the name of raid module in a linux kernel?
a) lvm
b) raidsoft
c) md
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c

7. What is the minimum number of disks needed for Raid level 5?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

View Answer

Answer: b

8. When one disk fails in a RAID 5 array with a hot spare, which one of the following statements is true?
a) No IO can continue
b) Reads continue from hot spare, but writes fail
c) Both reads and writes can continue
d) Array must be shut down immediately for replacing the failed disk

View Answer

Answer: c

9. When one disk fails in a RAID 5 array without a hot spare, which one of the following statements is true:
a) No IO can continue
b) Reads continue from hot spare, but writes fail
c) Both reads and writes can continue
d) Array must be shut down immediately for replacing the failed disk

View Answer

Answer: c