Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Data protection is required to recover from
a) Disk/System failures
b) Software corruption through virus
c) Human errors
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

2. The challenges for data protection are
a) Taking care of the old data
b) Backing up the dynamic data
c) All of the mentioned

View Answer

Answer: b

3. Name the mechanism which provides the highest level of data protection
a) RAID 0
b) RAID 1
c) RAID 6
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c

4. Which statements are true w.r.t SMART disks
a) Detect and correct the errors that occur because of failure
b) Monitors the disk at regular intervals
c) Provides information on the disk failures in advance
d) a and b
e) b and c

View Answer

Answer: e

5. The drawback of data mirroring is
a) Backing up the data
b) Performance degradation
c) Difficulty involved in configuring the mirrored volume
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b

6. With reference to Volume Manager, is the following statement TRUE or FALSE under specific configuration?
– Volume manager provides protection against multiple disk failures
a) True
b) False

View Answer

Answer: a

7. Which are all the statements valid statements w.r.t volume manager
a) Achieve protection against single/multiple disk failures
b) Sustain system/node failure
c) Get better performance compared to using individual disk
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d

8. Point out the false statement. Volume can
a) Span across different partitions/disks
b) Span across different disk arrays
c) Be created on tape device
d) Be a shared volume

View Answer

Answer: c

9. Identify the correct statements w.r.t. Journal File System (JFS)
a) JFS keeps pointers to all the stale data
b) While recovering data on a system, JFS helps in quicker recovery
c) All of the mentioned

View Answer

Answer: b

10. In a clustered volume manager scenario, identify the incorrect statement
a) All the nodes in the system will have access to shared volumes
b) Only a set of nodes will have access to shared volumes
c) All the nodes will be allowed to write data to the shared volume
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b