Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. This is a way of storing the data in different places on same/different storage. By doing so I/O operations can overlap in a balanced way, improving performance and providing fault tolerance
a) RAID
b) RAIT
c) None of the mentioned
d) Both (a) & (b)

View Answer

Answer: d

2. This is a method of reducing storage needs by eliminating redundant data
a) Data snapshot
b) Data De-duplication
c) Data compression
d) Data encryption

View Answer

Answer: b

3. This is the pooling of physical storage from multiple network storage devices into what appears to be a single storage device that is managed from a central console.
a) Server Provisioning
b) Data mining
c) Disk/Tape virtualization
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c

4. This is the assignment of different categories of data to different types of storage media in order to reduce total storage cost. Categories may be based on levels of protection needed, performance requirements, frequency of use and other considerations.
a) Data mining
b) Tiered storage
c) Data protection
d) Meta-Data management

View Answer

Answer: b

5. This is the activity of copying files or databases so that they will be preserved in case of equipment failure or other catastrophe.
a) Snapshot
b) Replication
c) Archival
d) Backup

View Answer

Answer: d

6. This technology provides the benefits of disk storage in a system that emulates a tape library to existing backup software.
a) Data compression
b) VTL
c) ETL
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b

7. This is a feature of storage security that is gaining favor among enterprises that use storage area networks (SANs).
a) Data Protection
b) Data de-duplication
c) Storage encryption
d) Data compression

View Answer

Answer: c

8. Without this practice, backing up data is virtually useless.
a) Data Archival
b) Data Retrieval
c) Data quality assurance
d) Data Recovery

View Answer

Answer: b

9. This ensures proper adherence to government regulations regarding the integrity, accessibility and retention of important data.
a) HIPAA
b) Data encryption
c) Data compliance
d) SOX

View Answer

Answer: c

10. There are endless rules and regulations in this area of storage technology.
a) Data Protection
b) Data Storage Management
c) Database management
d) Meta data management

View Answer

Answer: b