Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The complement of while loop is until loop.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] The until loop is sort of like backward while.

2. What is the output of the given code?

counter = 1
until counter > 10
  puts counter
counter+=1 
  end

a) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
b) 11 12 13 14 … infinite loop
c) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Until the condition is false continue looping.

Output:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

3. What is the output of the given code?

counter = 0
until counter >= 10
  puts counter
counter+=1 
  end

a) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
b) 11 12 13 14 … infinite loop
c) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Until the condition is false continue looping and here 10 will not be included because condition becomes true when counter is 10.

Output:
0
1
2
3
4
5
6
7
8
9

4. What is the output of the given code?

i = 3
while i > 0 do
  puts i
  i -= 1
end
 
j = 3
until j == 0 do
  puts j
  j -= 1
end

a) 1 2 3 1 2 3
b) 3 2 1 3 2 1
c) 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] When it comes out of the while loop the until loop starts executing.

Output:
3
2
1
3
2
1

5. What is the output of the given code?

a="hungry"
until !a
puts "hungry"
a=!a
end

a) hungry
b) Nil
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Until the condition is not met execute the loop.

Output:
hungry

6. What is the output of the given code?

m= 8
loop do
    m += 2
    puts m
    break if m == 16
end

a) 10 12 14 16
b) Nil
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Execute the loop till the condition is met.

Output:
10
12
14
16

7. What is the output of the given code?

m=0
loop do
    print "ruby"
    m+=1
    break if m==5
end

a) rubyrubyrubyrubyrubyruby
b) rubyrubyrubyrubyruby
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Execute the loop till m!=5 and then break when m=5.

Output:
rubyrubyrubyrubyruby

8. What is the output of the given code?

m=0
loop do
    puts m*10
    m+=1
    break if m==5
end

a) 0 10 20 30 40
b) 10 20 30 40 50
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Execute the loop till m!=5 and then print m*10.

Output:
0
10
20
30
40

9. What is the output of the given code?

m=0
loop do
    puts 101
    m+=1
    break if m==5
end

a) 101 101 101 101 101
b) 10 20 30 40 50
c) Error
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Execute the loop till m!=5 and then print 101 five times.

Output:
101
101
101
101
101

10. What is the output of the given code?

m=5
loop do
    m-=1
    break if m==0
end

a) 1 2 3 4 5
b) 10 20 30 40 50
c) Error
d) Nil

View Answer

Answer: d [Reason:] There is no print statement so the loop will execute 5 times and will not print anything.

Output:
nil

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }