Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. It is possible to make array of booleans.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] Arrays of strings, numbers, booleans can be made.

2. What is the output of the given code?

string_array = ["a","e","i","o","u"]
print string_array

a) [“a”,”e”,”i”,”o”,”u”].
b) Error
c) Vowels
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The array is a string array.

Output:
["a","e","i","o","u"]

3. What is the output of the given code?

string_array = ["a","e","i","o","u"]
print string_array[3]

a) [“a”,”e”,”i”,”o”,”u”].
b) Error
c) o
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The array is a string array and the index is 3 so ‘o’ will be the output.

Output:
o

4. What is the output of the given code?

string_array = ["a","e","i","o","u"]
boolean_array = ["True","False"]
puts string_array[3]
puts boolean_array

a) [“a”,”e”,”i”,”o”,”u”].
b) Error
c) o
True
False
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The array is a string array and the index is 3 so ‘o’ will be the output and then the boolean_array will get printed.

Output:
o
True
False

5. What is the output of the given code?

string_array = ["a","e","i","o","u"]
boolean_array = ["True","False"]
puts string_array[3]
puts boolean_array[1]

a) [“a”,”e”,”i”,”o”,”u”].
b) Error
c) o
False
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The array is a string array and the index is 3 so ‘o’ will be the output and then the boolean_array[1] = false will get printed.

Output:
o
False

6. What is the output of the given code?

a=[1,2,3,4,5]
b=[1,2,4,6,8]
if a[3]==b[2]
    print "Equal"
end

a) Equal
b) Error
c) 4
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] a[3]=4 and b[2]=4 hence it will print equal according to the given if condition.

Output:
Equal

7. What is the output of the given code?

a=[1,2,3,4,5]
b=[1,2,3,4,5]
if a==b
    print "Equal"
else
    print "Not equal"
end

a) Equal
b) Error
c) Not equal
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Elements of both the array are same hence they are equal.

Output:
Equal

8. What is the output of the given code?

a=["hey", "ruby", "language"]
b=["hey", "ruby", "language"]
if a==b
    print "Equal"
else
    print "Not equal"
end

a) Equal
b) Error
c) Not equal
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Elements of both the array are same and in same sequence hence they are equal.

Output:
Equal

9. What is the output of the given code?

a=["hey", "ruby", "language"]
b=["hey", "language", "ruby"]
if a==b
    print "Equal"
else
    print "Not equal"
end

a) Equal
b) Error
c) Not equal
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Elements of both the array are same but not in same sequence hence they are not equal.

Output:
Not equal

10. What is the output of the given code?

a=["hey", "ruby", "language"]
b=[1, 2, 3]
puts b[1]
puts a[2]

a) 3 ruby
b) Error
c) 2
language
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] b[1]=2 and a[2]=language hence these both will get printed.

Output:
2
language

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com