Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. A view whose contents are computed and stored is called as _______
a) Storage view
b) Backup view
c) Materialized view
d) Advanced view

View Answer

Answer: c [Reason:] A view whose contents are computed and stored is called as a materialized view. I does not only store the query defining the view.

2. The task of keeping a view up to date with the underlying data is called as ________
a) View handling
b) View maintenance
c) View management
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The task of keeping a view up to date with the underlying data is called as view maintenance.

3. What is incremental materialized view maintenance?
a) Modifying all the parts of the view
b) Modifying only the affected parts of the view
c) Not modifying the view
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Modifying only the affected parts of the materialized view is called as incremental view maintenance. It is much more efficient than ordinary view management.

4. Which of the following is a type of materialized view management?
a) Incremental view management
b) Immediate view management
c) Deferred view management
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Incremental, immediate and deferred are all different types of materialized view management techniques. Most database systems perform immediate view management.

5. What are differentials in view management?
a) The differences between relations
b) The changes made to a relation
c) The changes made to an expression
d) More than one of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The changes made to a relation or and expression are known as differentials in materialized view management.

6. The sequence of queries that reflect the typical load on the system are known as ________
a) Efficacies
b) Workload
c) Selection
d) Balancers

View Answer

Answer: b [Reason:] The sequence of queries that reflect the typical workload on the system are known as workload.

7. The problem of an update affecting the execution of a query associated with the update is known as the _________
a) Updation problem
b) Incremental problem
c) Halloween problem
d) Optimization problem

View Answer

Answer: c [Reason:] The problem of an update affecting the execution of a query associated with the update is known as the Halloween problem. This was because it was first recognized on the Halloween day at IBM.

8. Reducing the complexity of complex queries by similarly handling sub-queries is known as ______
a) Complex query handling
b) Multi query optimization
c) Complex query optimization
d) Parametric query optimization

View Answer

Answer: b [Reason:] Reducing the complexity of complex queries by similarly handling sub-queries is known as multi query optimization.

9. Which of the following is a multi-query optimization technique
a) Shared scan optimization
b) Parametric query optimization
c) Index optimization
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Shared scan optimization is a multi query optimization technique.

10. If a query is optimized without providing specific values for its parameters the technique is called __________
a) Complex query handling
b) Multi query optimization
c) Complex query optimization
d) Parametric query optimization

View Answer

Answer: d [Reason:] If a query is optimized without providing specific values for its parameters the technique is called parametric query optimization.