Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which of the following method make vector of repeated values ?
a) rep()
b) data()
c) view()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] data() load (often into a data.frame) built-in dataset.

2. Which of the following finds the position of a quantile in a dataset ?
a) quantile()
b) barplot()
c) barchart()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] barplot() produces a bar graph.

3. Which of the following function cross-tabulate tables using formulas ?
a) table
b) stem
c) xtabs
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] table() list all values of a variable with frequencies.

4. Which of the following groups find the correlation matrix ?
a) factor.model
b) col.max(x)
c) stem
d) which.max(x)

View Answer

Answer: a [Reason:] factor.congruence is used to find the factor congruence coefficients.

5. which of the following statement make a mosaic plot ?
a) histogram()
b) mosaicplot()
c) bar()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] histogram() is lattice command for producing a histogram.

6. Which of the following compute proportions from a contingency table ?
a) par()
b) prop.table()
c) anova()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] par() is used to query and edit graphical settings.

7. Which of the following is lattice command for producing a scatterplot ?
a) plot()
b) lm()
c) xyplot()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] plot() produces a scatterplot.

8. Which of the following builds empirical cumulative distribution function ?
a) ecdf()
b) cum
c) cumsum
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] cumsum() is used to produce running total of values for input vector.

9. Which of the following is used to view dataset in a spreadsheet-type format ?
a) Disp()
b) View()
c) Seq()
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] seq() make arithmetic progression vector.

10. ________ function carries out a chi-square test.
a) chisq.test()
b) t.test()
c) prop.test()
d) fisher.test()

View Answer

Answer: a [Reason:] prop.test() is used to inference for 1 proportion using normal approx.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com