Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The IBM _________ analytics appliances combine high-capacity storage for Big Data with a massively-parallel processing platform for high-performance computing.
a) Watson
b) Netezza
c) InfoSight
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] With the addition of Revolution R Enterprise for IBM Netezza, you can use the power of the R language to build predictive models on Big Data.

2. ______ is an integrated hosted analytics platform for marketing insights, predictive models, and marketing optimization”
a) LityxEQ
b) WatSon
c) LityxIQ
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] LityxIQ allows marketers to automate the loading and managing multiple data sources,automatically build and manage predictive models, and optimize marketing budget and media decisions.

3. ________ is rapidly being adopted for computing descriptive and query types of analytics on Big data.
a) EDR
b) Hadoop
c) Azure
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] However, it has a reputation for not being a suitable environment for high performance complex iterative algorithms such as logistic regression, generalized linear models, and decision trees.

4. _________ involves predicting a response with meaningful magnitude, such as quantity sold, stock price, or return on investment.
a) Regression
b) Summarization
c) Clustering
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Regression and classification are two common types predictive models.

5. Which of the following involves predicting a categorical response ?
a) Regression
b) Summarization
c) Clustering
d) Classification

View Answer

Answer: d [Reason:] Classification techniques are widely used in data mining to classify data.

6. Which of the following contains pre-built predictive tools ?
a) alteryx
b) fossilx
c) paleoTS
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Alteryx Analytics, with deep integration of the R statistics and predictive language, offers a way to bridge these two worlds of ease of use and sophisticated predictive analytics.

7. __________ is proprietary tool for predictive analytics.
a) R
b) SAS
c) SSAS
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] SAS (Statistical Analysis System) is a software suite developed by SAS Institute for advanced analytics.

8. Which of the following is preferred for text analytics ?
a) R
b) Python
c) S
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] pandas is an open source, BSD-licensed library providing high-performance, easy-to-use data structures and data analysis tools for the Python programming.

9. ______ is simplest class of analytics.
a) Descriptive
b) Predictive
c) Prescriptive
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Predictive analytics can only forecast what might happen in the future, because all predictive analytics are probabilistic in nature.

10._________ is a JavaScript charting library and feature-rich API set that lets you build interactive Flash or HTML5 charts.
a) InstantAtlas
b) Alterian
c) ZingChart
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] ZingChart lets you create HTML5 Canvas charts and more.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com