Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. ______ let’s you perform SQL queries on your R data frames.
a) sqldf
b) plyr
c) forecast
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] sqldf uses SQLite syntax.

2. ______ splits a data frame and results an array (hence the da). Hopefully you’re getting the idea here.
a) apply
b) daply
c) stats
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] ddply splits a data frame and returns a data frame.

3. ________ makes it incredibly easy to fit time series models like ARIMA, ARMA, AR, Exponential Smoothing, etc.
a) sqldf
b) plyr
c) forecast
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Most important feature is the resulting forecast plot.

4. ________ provides needed string operators in R.
a) str
b) forecast
c) stringr
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] stringr is remarkably easy to use.

5. Which of the following syntax is used to install forecast package ?
a) install.pack(“forecast”)
b) install.packages(“cast”)
c) install.packages(“forecast”)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] forecast is used for time series analysis.

6. Which of the following is similar to Moment.js ?
a) stringr
b) lubridate
c) ploy
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] lubridate is one of those magical libraries that just seems to do exactly what you expect it to.

7. __________ modifies geom/stat aesthetic defaults for future plots
a) translate_qplot_base
b) translate_qplot_gpl
c) translate_qplot_defaults
d) translate_qplot_ggplot

View Answer

Answer: c [Reason:] translate_qplot_gpl is used for translating between qplot and Graphics Production Library (GPL).

8. Which of the following is a library for statistical quality control.
a) gcc
b) qcc
c) anc
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] qcc can help you monitor transaction volumes, visitors or logins on your website, database operations, and lots of other processes.

9. ______ specializes in converting data from wide to long format.
a) gcc
b) reshape
c) reshape2
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] reshape2 is used in conjunction with ggplot2 and plyr.

10._________ is used to convert wide data to long data.
a) melt
b) dcast
c) cast
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] dcast is used to go from long to wide.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com