Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. They primary R system is available from the ______
a) CRAN
b) CRWO
c) GNU
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] CRAN stands for Comprehensive R Archive Network.

2. Point out the wrong statement :
a) Key feature of R was that its syntax is very similar to S
b) R runs only on Windows computing platform and operating system
c) R has been reported to be running on modern tablets, phones, PDAs, and game consoles
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] R runs on almost any standard computing platform and operating system.

3. R functionality is divided into a number of ________
a) Packages
b) Functions
c) Domains
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] CRAN also hosts many add-on packages that can be used to extend the functionality of R.

4. The _________ R system contains, among other things, the base package which is required to run R and
a) root
b) child
c) base
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] base package in R contains the most fundamental functions.

5. Point out the wrong statement :
a) One nice feature that R shares with many popular open source projects is frequent releases
b) R has sophisticated graphics capabilities
c) S’s base graphics system allows for very fine control over essentially every aspect of a plot or graph
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] R has maintained the original S philosophy, which is that it provides a language that is both useful for interactive work, but contains a powerful programming language for developing new tools.

6. Which of the following is a base package for R language ?
a) util
b) lang
c) tools
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The other packages contained in the “base” system include utils, stats, datasets, graphics,grDevices, grid, methods, parallel, compiler, splines, tcltk, stats4.

7. Which of the following is “Recommended” package in R ?
a) util
b) lang
c) stats
d) spatial

View Answer

Answer: d [Reason:] “Recommended” packages also include boot, class, cluster, codetools, foreign, KernSmooth, lattice, mgcv, nlme, rpart, survival, MASS, nnet, Matrix.

8. How many packages exist in R language for statistics ?
a) 2000
b) 3000
c) 4000
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] There are over 4000 packages on CRAN that have been developed by users and programmers around the world.

9. Advanced users can write ___ code to manipulate R objects directly.
a) C
b) C++
c) Java
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] For computationally-intensive tasks, C, C++ and Fortran code can be linked and called at run time.

10. Which of the following is used for Statistical analysis in R language ?
a) RStudio
b) Studio
c) Heck
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] RStudio is a web application framework for R.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com