Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. ______ let’s you perform SQL queries on your R data frames.
a) sqldf
b) plyr
c) forecast
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] sqldf uses SQLite syntax.

2. ______ splits a data frame and results an array (hence the da). Hopefully you’re getting the idea here.
a) apply
b) daply
c) stats
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] ddply splits a data frame and returns a data frame.

3. ________ makes it incredibly easy to fit time series models like ARIMA, ARMA, AR, Exponential Smoothing, etc.
a) sqldf
b) plyr
c) forecast
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Most important feature is the resulting forecast plot.

4. ________ provides needed string operators in R.
a) str
b) forecast
c) stringr
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] stringr is remarkably easy to use.

5. Which of the following syntax is used to install forecast package ?
a) install.pack(“forecast”)
b) install.packages(“cast”)
c) install.packages(“forecast”)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] forecast is used for time series analysis.

6. Which of the following convert a matrix of phi coefficients to polychoric correlations ?
a) poly()
b) qline()
c) phi2poly
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In statistics, polychoric correlation is a technique for estimating the correlation between two theorized normally distributed continuous latent variables, from two observed ordinal variables.

7. Which of the following is used to plot multiple histograms ?
a) multi.plot()
b) multi.hist
c) xyplot.multi()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] A histogram is a graphical representation of the distribution of numerical data.

8. Which of the following count the number of good cases when doing pairwise analysis ?
a) count.pairwise
b) count() +
c) anova.para()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Pairwise comparison generally is any process of comparing entities in pairs to judge which of each entity is preferred.

9. Which of the following gives the summary of values likes mean etc ?
a) mean
b) sd
c) describe
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Describe give means, sd, skew, n, and se.

10.The purpose of correct.cor is to correct _________ in values.
a) difference
b) reliability
c) error
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Correlation matrix and a vector of reliabilities is given to correct reliability.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com