Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. _______ grammar makes a clear distinction between your data and what gets displayed on the screen or page.
a) ggplot1
b) ggplot2
c) d3.js
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The emphasis in ggplot2 is reducing the amount of thinking time by making it easier to go from the plot in your brain to the plot on the page.

2. Point out the wrong statement :
a) mean_se is used to calculate mean and standard errors on either side
b) hmisc wraps up a selection of summary functions from Hmisc to make it easy to use
c) plot is used to create a scatterplot matrix (experimental)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] plotmatrix is used to create a scatterplot matrix (experimental).

3. Which of the following cuts numeric vector into intervals of equal length ?
a) cut_interval
b) cut_time
c) cut_number
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] cut_number cuts numeric vector into intervals containing equal number of points.

4. Which of the following is a plot to investigate the order in which observations were recorded ?
a) ggplot
b) ggsave
c) ggpcp
d) ggorder

View Answer

Answer: d [Reason:] ggsave save a ggplot with sensible defaults.

5. Point out the wrong statement :
a) theme_minimal is minimalistic theme with no background annotations
b) theme_color is classic-looking theme, with x and y axis lines and no gridlines
c) theme_classic is a classic-looking theme
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] theme_classic is a classic-looking theme, with x and y axis lines and no gridlines.

6. ________ is used for translating between qplot and base graphics.
a) translate_qplot_base
b) translate_qplot_gpl
c) translate_qplot_lattice
d) translate_qplot_ggplot

View Answer

Answer: a [Reason:] translate_qplot_gpl is used for translating between qplot and Graphics Production Library (GPL).

7. __________ modifies geom/stat aesthetic defaults for future plots
a) translate_qplot_base
b) translate_qplot_gpl
c) translate_qplot_defaults
d) translate_qplot_ggplot

View Answer

Answer: c [Reason:] translate_qplot_gpl is used for translating between qplot and Graphics Production Library (GPL).

8. Which of the following is discrete state calculator ?
a) discrete_scale
b) ggpcp
c) ggfluctuation
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] ggpcp is used to create a parallel coordinate plot.

9. Which of the following creates fluctuation plot ?
a) ggmissplot
b) ggmissing
c) ggfluctuation
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Fluctuations are used to detect outliers.

10. ________ is used to create a plot to illustrate patterns of missing values.
a) ggmissplot
b) ggmissing
c) ggfluctuation
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The missing values plot is a useful tool to get a rapid overview of the number and pattern of missing values in a dataset.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com