Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. _________ is new package that makes it easy to “tidy” your data.
a) tidy
b) tidyr
c) tidyneat
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Tidy data is data that’s easy to work in R.

2. Point out the correct statement :
a) Each row is an observation in tidy data
b) Each column is a variable in tidy data
c) Arranging your data in tidy way makes it easier to work
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] When use tidy data and tidy tools, you spend less time worrying about how to feed the output from one function into the input of another.

3. Which of the following is complementary to tidyr ?
a) geolr
b) dplyr
c) d3lr
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Its easy to munge with dplyr.

4. How many functions exist for tidying the data ?
a) one
b) two
c) three
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] tidyr provides three main functions for tidying your messy data: gather(), separate() and spread().

5. Point out the correct statement :
a) gather() makes “wide” data longer
b) Two functions are present for tidy data
c) separate() makes “wide” data longer
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Other names for gather include melt (reshape2), pivot (spreadsheets) and fold (databases).

6. Which of the following function takes multiple columns ?
a) spread()
b) gather()
c) separate()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] gather() gathers column into key-value pairs.

7. __________ uses regexp groups instead of a splitting pattern or position.
a) spread()
b) gather()
c) separate()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] separate() allows you to tease columns apart.

8. Which of the following function works similar to separate() ?
a) extract()
b) gather()
c) sep()
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] extract() works in a similar way.

9. Which of the following d takes two columns and spreads them in to multiple columns ?
a) ggmissplot
b) printplot
c) print.ggplot
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] spread() makes “long” data wide.

10. Spread function is known as ___________ in spreadsheets.
a) pivot
b) unpivot
c) cast
d) order

View Answer

Answer: b [Reason:] Spread is known by other names in other places: it’s cast in reshape2, unpivot in spreadsheets and unfold in databases.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com