Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The profiler can be turned off by passing _________ to Rprof().
a) 0
b) 1
c) 2
d) NULL

View Answer

Answer: d [Reason:] Rprof(NULL) is used to turn off the profiler.

2. Point out the correct statement :
a) Rprof() is used to turn off the profiler
b) At each line of the output, the profiler writes out the function call stack
c) The summaryprof() function tabulates the R profiler output
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The Rprofiler() function starts the profiler in R.

3. How many methods exist for normalizing the data ?
a) one
b) two
c) three
d) profiler

View Answer

Answer: b [Reason:] There are two methods for normalizing the data.

4. _______ divides the time spend in each function by the total run time
a) “by.sum”
b) “by.total”
c) “by.self”
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] “by.self” does the same as “by.total”.

5. Point out the correct statement :
a) “by.total” first subtracts out time spent in functions above the current function in the call stack
b) The summaryRprof() function calculates how much time is spend in which function
c) By default, the profiler samples the function call stack every 0.02 seconds
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Output of by.self is more useful than by.total for interpreting the data.

6. Which of the following function actually fits the linear model ?
a) lm.time()
b) lm.date()
c) lm.fit()
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] lm() function does a bit of pre-processing and checking before it actually fits the model.

7. _________ time is time charged to the CPU(s) for the R expression.
a) elapsed
b) user
c) response
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Usually, the user time and elapsed time are relatively close, for straight computing tasks.

8. The final bit of output that summaryRprof() provides is the ______ interval and the total runtime.
a) response
b) sampling
c) processing
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] You’re going to be spending a lot of time in preprocessing and checking.

9. Which of the following statement gives sampling interval ?
a) $sampling.interval
b) $sampling.time
c) $sampling.date
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Sampling time is expressed in secs.

10. Which of the following code is not profiled ?
a) C
b) C++
c) Java
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] C or Fortran code is not profiled.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com