Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The most convenient way to use R is at a graphics workstation running a ________ system.
a) windowing
b) running
c) interfacing
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Most classical statistics and much of the latest methodology is available for use with R.

2. Point out the wrong statement :
a) Setting up a workstation to take full advantage of the customizable features of R is a straightforward thing
b) q() is used to quit the R program
c) R has an inbuilt help facility similar to the man facility of UNIX
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] help command is used for knowing details of particular command in R.

3. Which of the following is default prompt for UNIX environment ?
a) >
b) >>
c) <
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] When you use the R program it issues a prompt when it expects input commands.

4. Which of the following will start the R program ?
a) $ R
b) > R
c) * R
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] At this point R commands may be issued.

5. Point out the wrong statement :
a) Windows versions of R have other optional help system also
b) The help.search command (alternatively ??) allows searching for help in various ways
c) R is case insensitive as are most UNIX based packages, so A and a are different symbols and would refer to different variables
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] R is an expression language with a very simple syntax.

6. Which of the following statement is alternative to

 ?solve 

a) help(solve)
b) man(solve)
c) hel(solve)
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] help is used to get more information on any specific named function.

7. Elementary commands in R consist of either _______ or assignments.
a) utilstats
b) language
c) expressions
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] If an expression is given as a command, it is evaluated, printed (unless specifically made invisible), and the value is lost.

8. If a command is not complete at the end of a line, R will give a different prompt, by default it is :
a) *
b) –
c) +
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Comments can be put almost anywhere, starting with a hashmark (‘#’), everything to the end of the line is a comment.

9. Command lines entered at the console are limited to about ________ bytes.
a) 3000
b) 4095
c) 5000
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Elementary commands can be grouped together into one compound expression by braces (‘{’ and ‘}’).

10._____ text editor provides more general support mechanisms via ESS for working interactively with R.
a) EAC
b) Emacs
c) Shell
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The recall and editing capabilities under UNIX are highly customizable.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com