Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Sales promotion cannot 

View Answer

Answer: Neutralize competitive promotions

Q2: Sales promotions can 

View Answer

Answer: Convert rejection of an inferior product into acceptance

Q3: Saving is defined as the 

View Answer

Answer: Accounting difference between concurrent income and consumption

Q4: Scenario development has the complexity level which is 

View Answer

Answer: Dependent of the size of the data base

Q5: Second cover page of magazine is called as to 

View Answer

Answer: Back cover page

Q6: Selling inventory on account will cause the stock liquid ratio to 

View Answer

Answer: Increase

Q7: Separation of ownership from management leads to 

View Answer

Answer: Professional management

Q8: Shake out means 

View Answer

Answer: Complete change where inefficient people are removed

Q9: Share application account is a 

View Answer

Answer: Personal accounts

Q10: Share capital consists of 

View Answer

Answer: Equity and Preferences shares

Q11: Share Premium account is shown 

View Answer

Answer: On the Liabilities side under the heading “Reserved and Surplus”

Q12: Shareholder’s funds X 100 is a Total assets 

View Answer

Answer: solvency ratio

Q13: Short-range planning, offer delegated to middle mgt, seldom covers periods in excess of 

View Answer

Answer: Six-months

Q14: Sinecure is a term for 

View Answer

Answer: Well pain job with little work

Q15: Skeleton staff is a term used to indicate 

View Answer

Answer: Staff left to carry our essential work

Q16: Small Coin Depot is the property of 

View Answer

Answer: Government of India

Q17: Society faces economic problems because 

View Answer

Answer: All of these—a)Somebody invented moneyb)People’s wants are unlimitedc)Technology i snot a good enough

Q18: Sources of fund mean 

View Answer

Answer: Increase in liabilities

Q19: Span of control is narrow when the 

View Answer

Answer: Posts in the top management increases

Q20: Specific efforts to enhance the image of the products or services fall within the activity of 

View Answer

Answer: Sales promotion

Q21: Speculation in stock exchange means 

View Answer

Answer: Buying and selling in the hope of making profit due to changes in prices

Q22: Sponsored messages that can be of any size and location within the newspaper, with the exception of the editorial page is 

View Answer

Answer: Free-standing advertisements

Q23: Staffing function of management needs to be performed 

View Answer

Answer: Both in new and going enterprises

Q24: Stakeholders of a firm include 

View Answer

Answer: Outsiders affected by a corporation’s actions

Q25: Stakeholders of the business include 

View Answer

Answer: All of these—a)Ownersb)Top managersc)Customers

Q26: Standard cost are useful in all of the following except 

View Answer

Answer: Establishing records

Q27: Standard costing can be used along with 

View Answer

Answer: All of these—(a) Marginal costing (b) Job and process costing.’ (c) Absorption costing

Q28: Starts is the – stage in the life cycle of a SBU 

View Answer

Answer: Second

Q29: Statistics involves 

View Answer

Answer: All the above

Q30: Stimulus-response theories state that learning takes place when 

View Answer

Answer: A person is rewarded for making a correct response to a stimulus

Q31: Stock does not include 

View Answer

Answer: Goods sold awaiting delivery to the buyer

Q32: stock exchange deals with the 

View Answer

Answer: second hand securities

Q33: Stock Exchanges in India are under the control of 

View Answer

Answer: Central Govt

Q34: Stock should include 

View Answer

Answer: Goods with customers for approval on sale ore return basis

Q35: Stock trade is a 

View Answer

Answer: Current asset

Q36: Stock turnover does not mean that the company is 

View Answer

Answer: Buying in big lost and sell slowly

Q37: Stock turnover ratio is a 

View Answer

Answer: Liquidity ratio

Q38: Stockholders absent from a meeting can still register their opinions through a device known as 

View Answer

Answer: Proxy

Q39: Stocks of finished goods are normally held 

View Answer

Answer: To satisfy immediate demand

Q40: Strategic formulation and implementation of a plan are 

View Answer

Answer: Sequential

Q41: Strategy evaluation is concerned with 

View Answer

Answer: The identification and evaluation of competitor’s strategies

Q42: String need that cannot be satisfied by any existing product is 

View Answer

Answer: Latent demand

Q43: Studies of firms using a strategic management approach indicate 

View Answer

Answer: The process is only beneficial to extremely large corporations

Q44: Subheads, Captions, Sogans are included in 

View Answer

Answer: Text

Q45: Surrender value is applicable only in case of 

View Answer

Answer: Life insurance

Q46: Surrener value of a life policy is the amount payable by Life Insurance Corporation when 

View Answer

Answer: The life policy is withdrawn before its maturity

Q47: Swap transaction is also known as… transaction 

View Answer

Answer: Budlee

Q48: Table A contains a model form of 

View Answer

Answer: Memorandum and Articles of Association of a company limited by guarantee and not having a share capital

Q49: Table A given in Schedule I to the Companies Act, 1956 gives the model 

View Answer

Answer: Articles of Association

Q50: Tangible Net Worth is 

View Answer

Answer: Net worth less intangible assets

Q51: Taxheaven is a term signifies 

View Answer

Answer: A country with low tax rates

Q52: Technical data on how to use a firm’s product is a 

View Answer

Answer: Customer claim

Q53: Technological leap frogging is a type of 

View Answer

Answer: Flank attack

Q54: Technological progress 

View Answer

Answer: Reduces the amount of factors of production required to produce any output level

Q55: Teleworking 

View Answer

Answer: Telephonic instruction about work

Q56: Term liabilities include 

View Answer

Answer: Mortgage loan and debentures

Q57: Tests of two versions of the same ad are known as 

View Answer

Answer: Comparity tests

Q58: The “desire to become more and more what one is to become everything that one is capable of becoming” is a case of which of the following needs in Maslow’s theory of motivation 

View Answer

Answer: Self-actualisation needs

Q59: The – stimulated the purchase at the critical moment when the consumer is making a choice 

View Answer

Answer: Package

Q60: The ability to process only certain information and avoid other stimuli is 

View Answer

Answer: Selective retention

Q61: The abnormal loss on consignment is credited to 

View Answer

Answer: Consignment account

Q62: The accounting equation consists of 

View Answer

Answer: All the above

Q63: The ads with incomplete headline employ a psychological principle called as 

View Answer

Answer: Aperture

Q64: The advantage of television is 

View Answer

Answer: Reaches large audiences

Q65: The advantages of combination are 

View Answer

Answer: Large control over the market of the advantages

Q66: The advertising analogy of market segmentation is the 

View Answer

Answer: Shortgun approach

Q67: The agent of brokers who obtain business for them are 

View Answer

Answer: Remesiers

Q68: The agreement of partnership 

View Answer

Answer: Can be either oral or in writing

Q69: The aim of production activity is 

View Answer

Answer: To earn profit

Q70: The apex institution in agricultural finance is 

View Answer

Answer: N.A.B.A.R.D

Q71: The apex institution in the field of industrial finance is 

View Answer

Answer: Industrial Development Bank of India

Q72: The appointment of one agency to handle all the advertising of a client’s divisions is termed as 

View Answer

Answer: Single contracting

Q73: The Articles of a company may be altered by 

View Answer

Answer: The shareholders by passing a special resolution

Q74: The Articles of Association establishes relation-ship between 

View Answer

Answer: Company and its members and members intense

Q75: The articles of association of a company 

View Answer

Answer: Contains the rules and regulations of the company

Q76: The articles of association of a company state that there shall be at least four directors, but only three directors are appointed. The company approaches the bank for opening a current account. The mandate empowers any two directors to operate the account. The account 

View Answer

Answer: The account cannot be opened unless the fourth director is appointed as required under the articles of association

Q77: The Asian Clearing Union was established with its head quarters at Tehran on 

View Answer

Answer: 9th December, 1974

Q78: The assets side of a balance sheet consists of 

View Answer

Answer: Current assets, fixed assets and other non-current assets

Q79: The assets that can be converted into cash quickly 

View Answer

Answer: The current assets

Q80: The Balance Sheet of company 

View Answer

Answer: Must be preferred in the form set out by law as per schedule VI of the Companies Act 1956

Q81: The basic difference between the current ratio and the acid test ratio is that the latter excluded which account 

View Answer

Answer: Inventory

Q82: The basis of influence in informal organisation is 

View Answer

Answer: Person

Q83: The blend of the promotional mix elements depends on 

View Answer

Answer: All of these

Q84: The board of directors is responsible for 

View Answer

Answer: Major decision making

Q85: The brand supplied to the several products is known as 

View Answer

Answer: Multiple product

Q86: The Bretton Woods System 

View Answer

Answer: All of these—a)Set up a code of rules for nations to follow in their conduct on international trade and financeb)Set up borrowing facilities for nations in temporary balance of payments difficultiesc)Evolved over the years in several important ways

Q87: The Bretton Woods System was 

View Answer

Answer: A gold-exchange standard

Q88: The budget that is set first and all the other budgets are subordinate to it, is 

View Answer

Answer: Budget for the key factor

Q89: The centralized cartel 

View Answer

Answer: All of these—a)Leads to the monopoly solutionb)Behaves as the multi plant monopolist if it wants to minimize the total cost of productionc)Is illegal in the U.S.

Q90: The chamber of commerce is a form of 

View Answer

Answer: Commercial organisation

Q91: The channel used to sell products through large chain stores generally 

View Answer

Answer: 4 level channel

Q92: The charter of a company is its 

View Answer

Answer: Memorandum of association

Q93: The charter of the company is its 

View Answer

Answer: Memorandum of Association

Q94: The checkpoints in a marketing control system can be best determined from knowledge of 

View Answer

Answer: Marketing research

Q95: The chief financial officer of the firm is known as 

View Answer

Answer: The treasurer or controller of finance

Q96: The chief purpose of India’s Community Development project is to 

View Answer

Answer: Educate rural population

Q97: The choice of a product is, among other things, based on 

View Answer

Answer: All of these—a)Attitudesb)Beliefsc)Personality traits

Q98: The classification of items in ABC analysis is made on the basis of 

View Answer

Answer: All of these

Q99: The company can be dissolved by 

View Answer

Answer: All of these—a) Court orderb)The approval of the majority of the stockholdersc)The expiration of a corporate charter

Q100: The company which is based on the long term average of the sales expectancy level is known as 

View Answer

Answer: Normal capacity
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }