Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Online MCQ Assignment Answer

MCQ online assignments

Study mcq online assignments for mba bba distance learning program
Q1: Performance review is done to
a. Reward work done
b. Focus on areas requiring improvement
c. Giving appropriate feed back to individuals
d. All of the above

View Answer

Answer: d. All of the above

Q2: The general conclusion of the Relay Assembly Test Room Experiments was that employees would work better if the management were concerned about their welfare and superiors paid special attention to them. This phenomenon was subsequently labeled as the ___
a. Relay effect
b. Hawthorne effect
c. Behavioral effect
d. Human effect

View Answer

Answer: Hawthorne effect

Q3: Which oc?
a. Diagonal
b. Upward
c. Horizontal
d. Downward

View Answer

Answer: c. Horizontal

Q4: The tendency to place the primary responsibility for one s success or failure either within oneself or on outside forces is referred to as
a. Authoritarianism
b. Emotional stability
c. Locus of control
d. Extroversion

View Answer

Answer: c. Locus of control

Q5. A web browser is best described as a
a) General purpose application program
b) Application specific program
c) System management programs
d) System development programs

View Answer

Answer: a) General purpose application program

Q6. Which one of the following functional business systems supports the finance business function?
a) Cash Management
b) Financial forecasting
c) Both a & b
d) Neither a or b

View Answer

Answer: c) Both a & b

Q7. ESS is helpful for-
a) Top Management
b) Middle management
c) Operational management
d) None of above

View Answer

Answer: a) Top Management

Q8. SSL is a-
a) Protocol
b) A technology
c) A kind of digital signature
d) A virus

View Answer

Answer: a) Protocol

Q9. Assembling a product, identifying customers and hiring employees are-
a) Transaction
b) Phases
c) Business processes
d) Business functions

View Answer

Answer: c) Business processes

Q10. The computer can potentially be used to monitor most of our actions, thus robbing us of——
a) Tapping
b) Backlog
c) Privacy
d) Security

View Answer

Answer: c) Privacy

Q11. What determines how a system will work to meet the business needs defined during system investigation?
a) System Implementation
b) System development
c) System Review

View Answer

Answer: b) System development

Q12. Who is involved in helping users determine what outputs they need and constructing the plans needed to produce these outputs?
a) CIO
b) Application programmer
c) System Programmer
d) System Analyst

View Answer

Answer: d) System Analyst

Q13. What consists of all activities that, if delayed would delay the entire project?
a) Deadline activities
b) Slack activities
c) RAD tasks
d) The critical path

View Answer

Answer: d) System Analyst

Q14. The concept in which organizations adapt to new conditions or alter their practices over time is called
a) Organizational Learning
b) Organizational change
c) Continuous improvement
d) Re-engineering

View Answer

Answer: a) Organizational Learning

Q15. What is the measure of the output achieved divided by input required
a) Efficiency
b) Effectiveness
c) Productivity
d) Return on Investment

View Answer

Answer: c) Productivity

Q16. What components of a decision support system allow decisions makers to easily access and manipulate the DSS and to use common business terms and phrases?
a) The knowledge base
b) The model base
c) The user interface or dialogue
d) The expert system

View Answer

Answer: c) The user interface or dialogue

Block Assignment Question Set Range 17-21

(Q17 to 21) Imagine that your marketing company has just merged with a manufacturing organization. You have been asked to help provide some “basic” managerial training to the engineers in the research and development unit of the new sister company. To make sure you are covering the necessary issues, your boss has asked to see an overview of materials that you will be providing the engineers.
Q17 Now that both companies are merged and are a systematic arrangement of people set to accomplish a specific purpose, they could be described as a (n).
a) business unit
b) multinational company
c) organization
d) holding company

View Answer

Answer: c) organization

Q18: One of the first things the engineers need to learn is that are the people who direct the activities of others in an organization.
a) directors
b) managers
c) subordinates
d) line workers

View Answer

Answer: b) managers

Q19: Another fact that engineers need to learn is that supervisors may frequently be referred to as .
a) middle managers
b) top managers
c) project leaders
d) first-line managers

View Answer

Answer: d) first-line managers

Q20: Many of the engineers in the group are unclear about what managers actually do. Your training materials explain that a manager’s job focuses on.
a) the performance of clerical duties
b) personal achievement
c) helping others accomplish their work goals
d) supervising groups rather than individual employees

View Answer

Answer: c) helping others accomplish their work goals

Q21: Which argument for social responsibility puts forth the belief that by becoming socially responsible, businesses can expect to have less government regulation?
a) discouragement of further government regulation
b) stockholder interests
c) public expectations
d) public image

View Answer

Answer: a) discouragement of further government regulation

Block Assignment Question Set Range 22-26

Q22-Q26: As a business expansion director, Shana’s goal is to scout out potential locations and basically provide input on how her company should proceed with its planned expansion to Europe. There are many options, including maintaining the business’s head office in the United States and sending over company representatives when necessary or establishing separate operations facilities abroad and hiring locals as managers. (Q6-9)
Q22: If Shana’s company decides to open another company in France but maintain its management in the United States, it would be considered.
a) a transnational corporation
b) a multinational company
c) a regional trade alliance
d) a joint venture

View Answer

Answer: b) a multinational company

Q23: If Shana’s company decides to open a completely new operation in Germany, tailoring the company to local customs and marketing strategies and hiring local managers, it would be considered.
a) a multinational corporation
b) a borderless organization
c) a regional trade alliance
d) a transnational corporation

View Answer

Answer: a) a multinational corporation

Q24. If Shana’s company eliminates country-designated locations and reorganizes based on industry groups, it would be considered a .
a) borderless organization
b) strategic partnership
c) global business alliance
d) multination corporation

View Answer

Answer: a) borderless organization

Q25. One section of Shana’s company’s business plan involves strategic alliances and joint ventures. This section is most likely focused on the phase of the company’s global business expansion.
a) legal
b) middle
c) final
d) preliminary

View Answer

Answer: c) final

Q26: Classical management thinkers .
a) utilize the “it all depends” approach
b) utilize quantitative decision-making tools
c) look for the one best way to do something
d) realize that their most important and complex resource is people
c) look for the one best way to do something

View Answer

Answer: c) look for the one best way to do something

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }