Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. From given input-output pairs pattern recognition model should capture characteristics of the system?
a) true
b) false

View Answer

Answer: a [Reason:] From given input-output pairs pattern recognition model should be able to capture characteristics of the system & hence should be designed in that manner.

2. Let a(l), b(l) represent in input-output pairs, where “l” varies in natural range of no.s, then if a(l)=b(l)?
a) problem is heteroassociation
b) problem is autoassociation
c) can be either auto or heteroassociation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] When a(l)=b(l) problem is classified as autoassociation.

3. Let a(l), b(l) represent in input-output pairs, where “l” varies in natural range of no.s, then if a(l)=!b(l)?
a) problem is heteroassociation
b) problem is autoassociation
c) can be either auto or heteroassociation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] When a(l) & b(l)are distinct, problem is classified as autoassociation.

4. The recalled output in pattern association problem depends on?
a) nature of input-output
b) design of network
c) both input & design
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The recalled output in pattern association problem depends on both input & design of network.

5. If a(l) gives output b(l) & a’=a(l)+m,where m is small quantity & if a’ gives ouput b(l) then?
a) network exhibits accretive behaviour
b) network exhibits interpolative behaviour
c) exhibits both accretive & interpolative behaviour
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] This follows from basic definition of accretive behaviour in neural.

6. If a(l) gives output b(l) & a’=a(l)+m,where m is small quantity & if a’ gives ouput b(l)+n then?
a) network exhibits accretive behaviour
b) network exhibits interpolative behaviour
c) exhibits both accretive & interpolative behaviour
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] This follows from basic definition in neural.

7. Can system be both interpolative & accretive at same time?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] System can’t exhibit both behaviour at same time. since these are based on different approach & algorithm.

8. What are 3 basic types of neural nets that form basic functional units among
i)feedforward ii) loop iii) recurrent iv) feedback v) combination of feed forward & back
a) i, ii, iii
b) i, ii, iv
c) i, iv, v
d) i, iii, v

View Answer

Answer: c [Reason:] These form the basic functional units of neural nets.

9. Feedback networks are used for autoassociation & pattern storage?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Feedback networks are typically used for autoassociation & pattern storage.

10. Feedforward networks are also used for autoassociation & pattern storage?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Feedforward networks are used for pattern mapping.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com