Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What are hard problems?
a) classification problems which are not clearly separable
a) classification problems which are not associatively separable
a) classification problems which are not functionally separable
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Classification problems which are not linearly separable separable are known as hard problems.

2. In order to overcome constraint of linearly separablity concept of multilayer feedforward net is proposed?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Multilayer feedforward net with non linear processing units in intermidiate hidden layer is proposed.

3. The hard learning problem is ultimately solved by hoff’s algorithm?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] The hard learning problem is ultimately solved by backpropagation algorithm.

4. What is generalization?
a) ability to store a pattern
b) ability to recall a pattern
c) ability to learn a mapping function
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Generalization is the ability to learn a mapping function.

5. Generalization feature of a multilayer feedforward network depends on factors?
a) architectural details
b) learning rate parameter
c) training samples
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Generalization feature of a multilayer feedforward network depends on all of these above mentioned factors.

6. What is accretive behaviour?
a) not a type of pattern clustering task
b) for small noise variations pattern lying closet to the desired pattern is recalled.
c) for small noise variations noisy pattern having parameter adjusted according to noise variation is recalled
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In accretive behaviour, pattern lying closet to the desired pattern is recalled.

7. What is Interpolative behaviour?
a) not a type of pattern clustering task
b) for small noise variations pattern lying closet to the desired pattern is recalled.
c) for small noise variations noisy pattern having parameter adjusted according to noise variation is recalled
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] In interpolative behaviour, pattern having parameter adjusted according to noise variation is recalled & not the ideal one.

8. Does pattern association involves non linear units in feedforward neural network?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] There are only two layers & single set of weights in pattern association.

9. What is the feature that doesn’t belongs to pattern classification in feeddorward neural networks?
a) recall is direct
b) delta rule learning
c) non linear processing units
d) two layers

View Answer

Answer: b [Reason:] It involves perceptron learning.

10. What is the feature that doesn’t belongs to pattern mapping in feeddorward neural networks?
a) recall is direct
b) delta rule learning
c) non linear processing units
d) two layers

View Answer

Answer: d [Reason:] It involves multiple layers.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }