Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. p(s=1|x) = 1/(1+exp(-x/T))) ,where ‘s’ is the output given the activation ‘x’ is a?
a) hopfield network
b) sigma network
c) stochastic network
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] This is the basic equation of a stochastic network.

2. Does a stochastic network will evolve differently each time it is run?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] As trajectory of the state of the network becomes a sample function of a random process.

3. In case of deterministic update, what kind of equilibrium is reached?
a) static
b) dynamic
c) neutral
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In case of deterministic update, static equilibrium is reached.

4. In case of stochastic update, can static equilibrium be reached?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] There will never be a static equilibrium in stochastic network.

5. In case of stochastic update, what kind of equilibrium is reached?
a) static
b) dynamic
c) neutral
d) equilibrium not possible

View Answer

Answer: b [Reason:] In case of stochastic update, dynamic equilibrium is reached.

6. Is it possible in stochastic network that average state of network doesn’t change with time?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Dynamic equilibrium is possible in stochastic network.

7. What can be the possible reason for thermal equilibrium in stochastic networks?
a) probability distribution of states changes and compensates
b) probability distribution change with only update
c) probability distribution does not change with time
d) none of the mentionedstochastic network exhibits stable states

View Answer

Answer: c [Reason:] Probability distribution does not change with time is the only reason for thermal equilibrium in stochastic networks.

8. Can networks with symmetric weight reach thermal equilibrium?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Networks with symmetric weight reach thermal equilibrium at a given temperature.

9. When activation value is determined by using the average of fluctuations of outputs from other units, it is known as?
a) maximum field approximation
b) median field approximation
c) minimum field approximation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] It is known as mean field approximation.

10. Where does a stochastic network exhibits stable states ?
a) at any temperature
b) above critical temperature
c) at critical temperature
d) below critical temperature

View Answer

Answer: d [Reason:] Stochastic network exhibits stable states below critical temperature.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }