Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. How can states of units be updated in hopfield model?
a) synchronously
b) asynchronously
c) synchronously and asynchronously
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] States of units be updated synchronously and asynchronously in hopfield model.

2. What is synchronous update in hopfield model?
a) all units are updated simultaneously
b) a unit is selected at random and its new state is computed
c) a predefined unit is selected and its new state is computed
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In synchronous update, all units are updated simultaneously.

3. What is asynchronous update in hopfield model?
a) all units are updated simultaneously
b) a unit is selected at random and its new state is computed
c) a predefined unit is selected and its new state is computed
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In asynchronous update, a unit is selected at random and its new state is computed.

4. Asynchronous update ensures that the next state is atmost unit hamming distance from current state, is that true?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Asynchronous update ensures that the next state is at most unit hamming distance from current state.

5. If pattern is to be stored, then what does stable state should have updated value of?
a) current sate
b) next state
c) both current and next state
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Stable state should have updated value of current sate.

6. For symmetric weights there exist?
a) basins of attraction corresponding to energy minimum
b) false wells
c) fluctuations in energy landscape
d) none of he mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] For symmetric weights there exist a stable point.

7. If connections are not symmetric then basins of attraction may correspond to?
a) oscillatory regions
b) stable regions
c) chaotic regions
d) oscillatory or chaotic regions

View Answer

Answer: d [Reason:] If connections are not symmetric then basins of attraction may correspond to oscillatory or chaotic regions.

8. For analysis of storage capacity what are the conditions imposed on hopfield model?
a) symmetry of weights
b) asynchronous update
c) symmetry of weights and asynchronous update
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] For analysis of storage capacity, symmetry of weights and asynchronous update conditions are imposed on hopfield model.

9. What is gradient descent?
a) method to find the absolute minimum of a function
b) method to find the absolute maximum of a function
c) maximum or minimum, depends on the situation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Gradient descent gives absolute minimum of a function.

10. If connections are not symmetric then basins of attraction may correspond to oscillatory or stable regions, is that true?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Asymmetric weight can’t lead to stable regions.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com