Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Probability of error in recall of stored patterns can be reduced if?
a) patterns are stored appropriately
b) inputs are captured appropriately
c) weights are chosen appropriately
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Probability of error in recall of stored patterns can be reduced if weights are chosen appropriately.

2. What is pattern environment?
a) probability of desired patterns
b) probability of given patterns
c) behaviour of system
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Pattern environment is probability distribution of given patterns.

3. For what purpose is pattern environment useful?
a) determining structure
b) determining desired outputs
c) determining future inputs
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Pattern environment is useful for determining weights.

4. What should be the aim of training procedure in boltzman machine of feedback networks?
a) to capture inputs
b) to feedback the captured outputs
c) to capture the behaviour of system
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The training procedure should try to capture the pattern environment.

5. What consist of boltzman machine?
a) fully connected network with both hidden and visible units
b) asynchronous operation
c) stochastic update
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Boltzman machine consist of fully connected network with both hidden and visible units operating asynchronously with stochastic update.

6. By using which method, boltzman machine reduces effect of additional stable states?
a) no such method exist
b) simulated annealing
c) hopfield reduction
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] boltzman machine uses simulated annealing to reduce the effect of additional stable states.

7. For which other task can boltzman machine be used?
a) pattern mapping
b) feature mapping
c) classification
d) pattern association

View Answer

Answer: d [Reason:] Boltzman machine can be used for pattern association.

8. How are energy minima related to probability of occurrence of corresponding patterns in the environment?
a) directly
b) inversely
c) directly or inversely
d) no relation

View Answer

Answer: a [Reason:] Energy minima is directly related to probability of occurrence of corresponding patterns in the environment.

9. Is exact representation of pattern environment possible?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Exact representation of pattern environment is not possible.

10. What may be the reasons for non zero probability of error in recalling?
a) spurious stable states
b) approximation in pattern environment representation
c) extra stable states
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These all are the primary reasons for existence of non zero probability of error.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com