Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What are the tasks that cannot be realised or recognised by simple networks?
a) handwritten characters
b) speech sequences
c) image sequences
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These all are complex recognition tasks.

2. Can data be stored directly in associative memory?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Data cannot be stored directly in associative memory.

3. If the weight matrix stores the given patterns, then the network becomes?
a) autoassoiative memory
b) heteroassociative memory
c) multidirectional assocative memory
d) temporal associative memory

View Answer

Answer: a [Reason:] If the weight matrix stores the given patterns, then the network becomes autoassoiative memory.

4. If the weight matrix stores association between a pair of patterns, then network becomes?
a) autoassoiative memory
b) heteroassociative memory
c) multidirectional assocative memory
d) temporal associative memory

View Answer

Answer: b [Reason:] If the weight matrix stores the given patterns, then the network becomes heteroassociative memory.

5. If the weight matrix stores multiple associations among several patterns, then network becomes?
a) autoassoiative memory
b) heteroassociative memory
c) multidirectional assocative memory
d) temporal associative memory

View Answer

Answer: a [Reason:] If the weight matrix stores the given patterns, then the network becomes multidirectional assocative memory.

6. If the weight matrix stores association between adjacent pairs of patterns, then network becomes?
a) autoassoiative memory
b) heteroassociative memory
c) multidirectional assocative memory
d) temporal associative memory

View Answer

Answer: a [Reason:] If the weight matrix stores the given patterns, then the network becomes temporal associative memory.

7. Heteroassociative memory is also known as?
a) unidirectional memory
b) bidirectional memory
c) multidirectional assocative memory
d) temporal associative memory

View Answer

Answer: b [Reason:] Heteroassociative memory is also known as bidirectional memory.

8. What are some of desirable characteristics of associative memories?
a) ability to store large number of patterns
b) fault tolerance
c) able to recall, even for input pattern is noisy
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These all are desirable characteristics of associative memories.

9. What is the objective of BAM?
a) to store pattern pairs
b) to recall pattern pairs
c) to store a set of pattern pairs and they can be recalled by giving either of pattern as input
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The objective of BAM i.e Bidirectional Associative Memory, is to store a set of pattern pairs and they can be recalled by giving either of pattern as input.

10. BAM is a special case of MAM, is that true?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] BAM i.e Bidirectional Associative Memory is a special case of MAM i.e Multidirectional Associative Memory.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com