Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. An auto – associative network is?
a) network in neural which contains feedback
b) network in neural which contains loops
c) network in neural which no loops
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] An auto – associative network contains feedback.

2. What is true about sigmoidal neurons?
a) can accept any vectors of real numbers as input
b) outputs a real number between 0 and 1
c) they are the most common type of neurons
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These all statements itself defines sigmoidal neurons.

3. The bidirectional associative memory is similar in principle to?
a) hebb learning model
b) boltzman model
c) Papert model
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The bidirectional associative memory is similar in principle to Hopfield model.

4. What does ART stand for?
a) Automatic resonance theory
b) Artificial resonance theory
c) Adaptive resonance theory
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] ART stand for Adaptive resonance theory.

5. What is the purpose of ART?
a) take care of approximation in a network
b) take care of update of weights
c) take care of pattern storage
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Adaptive resonance theory take care of stability plasticity dilemma.

6. hat type learning is involved in ART?
a) supervised
b) unsupervised
c) supervised and unsupervised
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] CPN is a unsupervised learning.

7. What type of inputs does ART – 1 receives?
a) bipolar
b) binary
c) both bipolar and binary
d) none of the mentiobned

View Answer

Answer: b [Reason:] ART – 1 receives only binary inputs.

8. A greater value of ‘p’ the vigilance parameter leads to?
a) small clusters
b) bigger clusters
c) no change
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Input samples associated with same neuron get reduced.

9. ART is made to tackle?
a) stability problem
b) hard problems
c) storage problems
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] ART is made to tackle stability – plasticity dilemma.

10. What does vigilance parameter in ART determines?
a) number of possible outputs
b) number of desired outputs
c) number of acceptable inputs
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Vigilance parameter in ART determines the tolerance of matching process.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com