Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What is the objective of pattern recall?
a) it should not take place when relations are disturbed
b) it should take place when relations are slightly disturbed
c) there is no such objective of recall, it depends on the system
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] The pattern recall should take place even though features and their spatial relations are slightly disturbed due to noise.

2. Can data be stored through weights?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Data can be stored through weights as in case of binary patterns.

3. How is pattern storage task generally accomplished?
a) by a feedback network consisting of processing units with non linear output functions
b) by a feedback network consisting of processing units with linear output functions
c) by a feedforward network consisting of processing units with non linear output functions
d) by a feedforward network consisting of processing units with linear output functions

View Answer

Answer: b [Reason:] Pattern storage task generally accomplished by a feedback network consisting of processing units with non linear output functions.

4. The trajectory of the state is determined by?
a) activation dynamics
b) synaptic dynamics
c) both activation and synaptic dynamics
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] The trajectory of the state is determined by activation dynamics.

5. what do you mean by the term trajectory of states?
a) just a state of the network
b) sates at energy minima
c) states at energy maxima
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] The term trajectory of states means state of the network at successive instants of time.

6. What determines shape of energy landscape?
a) network parameters
b) network states
c) both network parameter and states
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The shape of energy landscape is determined by network parameter and states.

7. What may create basins of attraction in energy landscape?
a) feedback among units
b) nonlinear processing in units
c) both feedback and nonlinear processing in units
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Feedback and nonlinear processing in units may create basins of attraction in energy landscape.

8. What is the effect of basins of attraction on energy landscape?
a) leads to small deviations
b) leads to fluctuation around
c) may lead to deviation or fluctuation depends on external noise
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Basins of attraction in energy landscape leads to small deviations.

9. What does basins of attraction corresponds to?
a) stable states
b) unstable states
c) neutral states
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Basins of attraction corresponds to the regions of stable equilibrium states.

10. Basins of attraction in energy landscape leads to fluctuations, is that true?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Basins of attraction in energy landscape leads to only small deviations.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com