Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. For what purpose Feedback neural networks are primarily used?
a) classification
b) feature mapping
c) pattern mapping
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Feedback neural networks are primarily used for pattern storage.

2. Presence of false minima will have what effect on probability of error in recall?
a) directly
b) inversely
c) no effect
d) directly or inversely

View Answer

Answer: a [Reason:] Presence of false minima will increase the probability of error in recall.

3. How is effect false minima reduced
a) deterministic update of weights
b) stochastic update of weights
c) deterministic or stochastic update of weights
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Presence of false minima can be reduced by stochastic update.

4. Is Boltzman law practical for implementation?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Boltzman law is too slow for implementation.

5. For practical implementation what type of approximation is used on boltzman law?
a) max field approximation
b) min field approximation
c) hopfield approximation
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] For practical implementation mean field approximation is used.

6. What happens when we use mean field approximation with boltzman learning?
a) it slows down
b) it get speeded up
c) nothing happens
d) may speedup or speed down

View Answer

Answer: b [Reason:] Boltzman learning get speeded up using mean field approximation.

7. Approximately how much times the boltzman learning get speeded up using mean field approximation?
a) 5-10
b) 10-30
c) 30-50
d) 50-70

View Answer

Answer: b [Reason:] Boltzman learning get speeded up 10-30 using mean field approximation.

8.False minima can be reduced by deterministic updates?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Presence of false minima can be reduced by stochastic update.

9. In boltzman learning which algorithm can be used to arrive at equilibrium?
a) hopfield
b) mean field
c) hebb
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Metropolis algorithm can be used to arrive at equilibrium.

10. Boltzman learning is a?
a) fast process
b) steady process
c) slow process
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Boltzman learning is a slow process.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com