Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Operations in the neural networks can perform what kind of operations?
a) serial
b) parallel
c) serial or parallel
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] General characteristics of neural networks.

2. Does the argument information in brain is adaptable, whereas in the computer it is replaceable is valid?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] Its a fact & related to basic knowledge of neural networks !

3. Does there exist central control for processing information in brain as in computer?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] In human brain information is locally processed & analysed.

4. Which action is faster pattern classification or adjustment of weights in neural nets?
a) pattern classification
b) adjustment of weights
c) equal
d) either of them can be fast, depending on conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Memory is addressable, so thus pattern can be easily classified.

5. What is the feature of ANNs due to which they can deal with noisy, fuzzy, inconsistent data?
a) associative nature of networks
b) distributive nature of networks
c) both associative & distributive
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] General characteristics of ANNs.

6. What was the name of the first model which can perform wieghted sum of inputs?
a) McCulloch-pitts neuron model
b) Marvin Minsky neuron model
c) Hopfield model of neuron
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] McCulloch-pitts neuron model can perform weighted sum of inputs followed by threshold logic operation.

7. Who developed the first learning machine in which connection strengths could be adapted automatically?
a) McCulloch-pitts
b) Marvin Minsky
c) Hopfield
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] In 1954 Marvin Minsky developed the first learning machine in which connection strengths could be adapted automatically & efficiebtly.

8. Who proposed the first perceptron model in 1958?
a) McCulloch-pitts
b) Marvin Minsky
c) Hopfield
d) Rosenblatt

View Answer

Answer: d [Reason:] Rosenblatt proposed the first perceptron model in 1958 .

9. John hopfield was credited for what important aspec of neuron?
a) learning algorithms
b) adaptive signal processing
c) energy analysis
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] It was of major contribution of his works in 1982.

10. What is the contribution of Ackley, Hinton in neural?
a) perceptron
b) boltzman machine
c) learning algorithms
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Ackley, Hinton built the boltzman machine.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }