Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The cell body of neuron can be analogous to what mathamatical operation?
a) summing
b) differentiator
c) integrator
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Because adding of potential(due to neural fluid) at different parts of neuron is the reason of its firing.

2. What is the critical threshold voltage value at which neuron get fired?
a) 30mv
b) 20mv
c) 25mv
d) 10mv

View Answer

Answer: d [Reason:] This critical is founded by series of experiments conducted by neural scientist.

3. Does there is any effect on particular neuron which got repeatedly fired ?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] The strength of neuron to fire in future increases.

4. What is name of above mechanism?
a) hebb rule learning
b) error correction learning
c) memory based learning
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] It follows from basic definition of hebb rule learning.

5. What is hebb’s rule of learning
a) the system learns from its past mistakes
b) the system recalls previous reference inputs & respective ideal outputs
c) the strength of neural connection get modified accordingly
d) none of the mentioned

View Answer

Answer:c [Reason:] The strength of neuron to fire in future increases, if it is fired repeatedly.

6. Are all neuron in brain are of same type?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Follows from the fact no two body cells are exactly similar in human body, even if they belong to same class.

7. What is estimate number of neurons in human cortex?
a) 108
b) 105
c) 1011
d) 1020

View Answer

Answer: c [Reason:] It is a fact !

8. what is estimated density of neuron per mm^2 of cortex?
a) 15*(102)
b) 15*(104)
c) 15*(103)
d) 5*(104)

View Answer

Answer: b [Reason:] It is a biological fact !

9. Why can’t we design a perfect neural network?
a) full operation is still not known of biological neurons
b) number of neuron is itself not precisely known
c) number of interconnection is very large & is very complex
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] These are all fundamental reasons, why can’t we design a perfect neural network !

10. How many synaptic connection are there in human brain?
a) 1010
b) 1015
c) 1020
d) 105

View Answer

Answer: b [Reason:] You can estimate this value from number of neurons in human cortex & their density.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com