Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What are the issues on which biological networks proves to be superior than AI networks?
a) robustness & fault tolerance
b) flexibility
c) collective computation
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] AI network should be all of the above mentioned.

2. The fundamental unit of network is
a) brain
b) nucleus
c) neuron
d) axon

View Answer

Answer: c [Reason:] Neuron is the most basic & fundamental unit of a network .

3. What are dendrites?
a) fibers of nerves
b) nuclear projections
c) other name for nucleus
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Dendrites tree shaped fibers of nerves.

4. What is shape of dendrites like
a) oval
b) round
c) tree
d) rectangular

View Answer

Answer: c [Reason:] Basic biological q&a.

5. Signal transmission at synapse is a?
a) physical process
b) chemical process
c) physical & chemical both
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Since chemicals are involved at synapse , so its an chemical process.

6. How does the transmission/pulse acknowledged ?
a) by lowering electric potential of neuron body
b) by raising electric potential of neuron body
c) both by lowering & raising electric potential
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] There is equal probability of both.

7. When the cell is said to be fired?
a) if potential of body reaches a steady threshold values
b) if there is impulse reaction
c) during upbeat of heart
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Cell is said to be fired if & only if potential of body reaches a certain steady threshold values.

8. Where does the chemical reactions take place in neuron?
a) dendrites
b) axon
c) synapses
d) nucleus

View Answer

Answer: c [Reason:] It is a simple biological fact.

9. Function of dendrites is?
a) receptors
b) transmitter
c) both receptor & transmitter
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Dendrites are tree like projections whose function is only to receive impulse.

10. What is purpose of Axon?
a) receptors
b) transmitter
c) transmission
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Axon is the body of neuron & thus cant be at ends of it so cant receive & transmit signals.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com