Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. In hopfield network with symmetric weights, energy at each state may?
a) increase
b) decrease
c) decrease or remain same
d) decrease or increase

View Answer

Answer: c [Reason:] Energy of the network cant increase as it may then lead to instability.

2. In hopfield model with symmetric weights, network can move to?
a) lower
b) higher
c) lower or higher
d) lower or same

View Answer

Answer: d [Reason:] In hopfield model with symmetric weights, network can move to lower or same state.

3. Can error in recall due to false minima be reduced?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: a [Reason:] There are generally two methods to reduce error in recall due to false minima.

4. How can error in recall due to false minima be reduced?
a) deterministic update for states
b) stochastic update for states
c) not possible
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Error in recall due to false minima can be reduced by stochastic update for states.

5. Energy at each state in hopfield with symmetric weights network may increase or decrease?
a) yes
b) no

View Answer

Answer: b [Reason:] Energy of the network cant increase as it may then lead to instability.

6. Pattern storage problem which cannot be represented by a feedback network of given size can be called as?
a) easy problems
b) hard problems
c) no such problem exist
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Pattern storage problem which cannot be represented by a feedback network of given size are known as hard problems.

7. What is the other way to reduce error in recall due to false minima apart from stochastic update?
a) no other method exist
b) by storing desired patterns at lowest energy minima
c) by storing desired patterns at energy maxima
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Error in recall due to false minima can be reduced by stochastic update or by storing desired patterns at lowest energy minima.

8. How can error in recall due to false minima be further reduced?
a) using suitable activation dynamics
b) cannot be further reduced
c) by storing desired patterns at energy maxima
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Error in recall due to false minima can further be reduced by using suitable activation dynamics.

9. As temperature increase, what happens to stochastic update?
a) increase in update
b) decrease in update
c) no change
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Temperature doesn’t effect stochastic update.

10. Why does change in temperature doesn’t effect stochastic update?
a) shape landscape depends on the network and its weights which varies accordingly and compensates the effect
b) shape landscape depends on the network and its weights which is fixed
c) shape landscape depends on the network, its weights and the output function which varies accordingly and compensates the effect
d) shape landscape depends on the network, its weights and the output function which is fixed

View Answer

Answer: d [Reason:] Change in temperature doesn’t effect stochastic update because shape landscape depends on the network, its weights and the output function which is fixed.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com