Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The server listens on a network port for TCP/IP connections unless started with the option ________
a) –networking
b) –skip-networking
c) –skip-networks
d) –quit-networking

View Answer

Answer: b [Reason:] On all the platforms the server listens on a network port for the TCP/IP connections, unless and until it is started with the –skip-networking option. The default port number is 3306.

2. Which option is used to specify to the server the IP number of the server host on which the server should listen?
a) –verbose
b) –bind-address
c) –startup
d) –shutdown

View Answer

Answer: b [Reason:] If the server host has more than one IP number, the server can be specified the one that it should use when listening for connections by starting it with a ‘–bind-address’ option.

3. The option used to specify the socket file pathname is ________
a) –socket
b) –pathtosocket
c) –path_socket
d) –socket_pathfile

View Answer

Answer: a [Reason:] The default socket file usually is ‘/tmp/mysql.sock’. Operating system distributions that include MySQL often use a different location. The –socket option is used to specify explicitly.

4. MySQL supports shared-memory connections on Windows.
a) True
b) False

View Answer

Answer: a [Reason:] MySQL supports shared memory connections on Windows. This capability is disabled by default. In order to enable it, the server is started with the ‘–shared-memory’ option.

5. INFORMATION_SCHEMA is not based on the SQL standard.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] ‘INFORMATION_SCHEMA’ is another way to access information about the databases and its objects (metadata). It is based on the ‘SQL standard’, although some content is MySQL-specific.

6. The disk data that the FILES table in INFORMATION_SCHEMA stores is ______
a) NDB
b) NBD
c) NBK
d) NCD

View Answer

Answer: a [Reason:] The ‘INFORMATION_SCHEMA’ is a method to access information about the databases and its objects known as metadata. It has various tables that can be viewed with ‘SHOW’ statement.

7. In which table of INFORMATION_SCHEMA is the information about table index characteristics stored?
a) FILES
b) STATISTICS
c) SCHEMATA
d) VIEWS

View Answer

Answer: b [Reason:] The ‘STATISTICS’ table in the ‘INFORMATION_SCHEMA’ stores information about the table index characteristics. ‘INFORMATION_SCHEMA’ is responsible for storing database metadata.

8. What is the join where all possible row combinations are produced?
a) INNER JOIN
b) OUTER
c) NATURAL
d) CARTESIAN

View Answer

Answer: d [Reason:] In ‘cartesian product’, each row of each table is combined with each row in every other table to produce all possible combination. This produces a very large number of rows since the number is the product of rows.

9. What is the clause that filters JOIN results called?
a) WHERE
b) SORT
c) GROUP
d) GROUP BY

View Answer

Answer: a [Reason:] Sometimes the result of a join is very large and is not desirable. In these cases, the results can be filtered with the help of the ‘WHERE’ clause which is followed by a set of condition(s).

10. What are CROSS JOIN and JOIN are similar to?
a) INNER JOIN
b) NATURAL JOIN
c) OUTER JOIN
d) CARTESIAN JOIN

View Answer

Answer: a [Reason:] The joins ‘CROSS JOIN’ and ‘JOIN’ types are exactly similar to the ‘INNER JOIN’. The statements containing ‘INNER JOIN’ can replace it with ‘CROSS JOIN’ or ‘JOIN’ to get exactly the same result.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }