Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Which program converts binary log files to statements in text form?
a) mysqldump
b) mysqllog
c) mysqlbin
d) mysqlbinlog

View Answer

Answer: d [Reason:] The ‘mysqlbinlog’ program is used to convert the binary log files to statements in text form. This makes them easy to execute. The output from ‘mysqlbinlog’ is used as input to mysql.

2. The ‘mysqlbackup’ command to perform a restore operation is _______
a) copy-back-and-apply-log
b) apply-log-and-copy-back
c) copy-log-and-apply-back
d) apply-back-and-copy-log

View Answer

Answer: a [Reason:] The ‘mysqlbackup’ commands to perform a restore operation are ‘copy-back-and-apply-log’ and ‘copy-back’ (for directory backup only). The restoration process requires the database server to be already shut down.

3. The myisamchk variable that represents the size of buffer used to hold index blocks is _______
a) key_buffer_size
b) read_buffer_size
c) sort_buffer_size
d) write_buffer_size

View Answer

Answer: a [Reason:] The myisamchk variable ‘key_buffer_size’ stores the size of buffer that is used to hold index blocks. ‘read_buffer_size’ stores size of buffer used for read operations, ‘sort_buffer_size’ is used for sorting.

4. Where does MySQL Enterprise Backup record details of each backup?
a) history_backup
b) backup_history
c) backlog_history
d) history_backlog

View Answer

Answer: b [Reason:] The restored data includes the ‘backup_history’ table, where ‘MySQL Enterprise Backup’ records details of each backup. The table allows to perform future incremental backups using ‘–incremental-base=history:last_backup’.

5. The MySQL server is not configurable.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] The MySQL server is highly configurable. Some of the operational characteristics that you can control include which storage engines the server supports, the default character set, and its default time zone.

6. Multiple MySQL servers can be run on the same machine.
a) True
b) False

View Answer

Answer: b [Reason:] It is useful to run multiple servers on the same machine under certain circumstances. A new MySQL release can also be tested while leaving the current production server in place.

7. What is the log in which data changes received from a replication master server are written?
a) error log
b) general query log
c) binary log
d) relay log

View Answer

Answer: d [Reason:] The Relay Log has the data changes received from a replication master server written in it. The problems encountered during the starting, running or stopping of ‘mysqld’ is written in error log.

8. The metadata log is ___
a) error log
b) ddl log
c) binary log
d) relay log

View Answer

Answer: b [Reason:] The DDL log is also known as the metadata log. The metadata operations performed by the DDL statements. The Relay Log has the data changes received from a replication master server written in it.

9. What is the default size of ‘max_binlog_cache_size’ system variable?
a) 1 GB
b) 2 GB
c) 4 GB
d) 8 GB

View Answer

Answer: c [Reason:] The max_binlog_cache_size system variable can be used to restrict the total size used to cache a multiple-statement transaction. If transaction is larger than this it fails and rolls back.

10. The higher priority is ________
writes, reads
a) writes
b) reads
c) same priority
d) machine dependent

View Answer

Answer: a [Reason:] A client performing an operation that modifies a table is a writer and the client that performs a retrieval from the table is a reader. The writes have higher priority than reads.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }