Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What will happen if the data being loaded into a text column exceeds the maximum size of that type?
a) Extra memory will be allocated
b) Process terminate
c) Data will be truncated
d) Depend on the system

View Answer

Answer: c [Reason:] Mysql cannot allocate dynamic memory therefore if data exceeds the memory then extra data will be truncated.

2. Which data type is more suitable for storing “small notes” in Mysql?
a) Char
b) Varchar
c) Mediumtext
d) Longtext

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

3. Which data type is more suitable for storing “documents” in Mysql?
a) Varchar
b) Longtext
c) Mediumtext
d) Either Varchar or Longtext

View Answer

Answer: b [Reason:] Longtext has largest range .

4. “Numeric Data” is used to store
a) Whole numbers
b) Natural numbers
c) Rational numbers
d) Both Whole and Natural numbers

View Answer

Answer: d [Reason:] None.

5. Which Numeric Data type has the largest range?
a) Mediumint
b) Smallint
c) Int
d) Tinyint

View Answer

Answer: c [Reason:] None.

6. What will be the storage pattern for “float(4,2)” in Mysql?
a) Total of four digits, two to the left of decimal and two to the right of decimal
b) Total of six digits
c) Total of four digits, not distributed uniformly
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] As per standards.

7. Which among the following are the correct representation of “float(4,2)”?
a) 24.33
b) 124.4
c) 12.123
d) Both 24.33 and 124.4

View Answer

Answer: d [Reason:] Float(4,2) allowed at most 2 digit at right of the decimal and left of the decimal..

8. Which among the following is the correct representation of “float(5,0)”?
a) 12345.123
b) 12345.1
c) 12345
d) 123.123

View Answer

Answer: c [Reason:] “float(5,0) says there should be total of five digit, in which no digit should be at the right of the decimal.

9. Which among the following is the correct representation of “float(1,1)”?
a) Total of 1 digit
b) Total of 2 digit
c) Total of 2 digit, one digit at right of the decimal, one digit at left of the decimal
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] None.

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }