Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. The I2C bus uses which of the following lines
a) CLK
b) MISO
c) SDA
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] The I2C bus uses only two lines. They are SDA and SCL.

2. I2C is faster means of data transfer than SPI?
a) yes
b) no
c) depends on the conditions
d) cant be said

View Answer

Answer: b [Reason:] I2C is a slower means of transfer than SPI because here only one line is there for the two way communication to occur.

3. Each slave has its unique address.
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Yes, in I2C protocol each slave has its own unique address, in order to differentiate it from others.

4. Pull-up resistors Rp keep the lines at VCC when
a) all the drivers are active
b) none of the drivers are active
c) some the drivers are at sleep
d) none of the driver is at sleep

View Answer

Answer: b [Reason:] Pull-up resistors Rp keep the lines at VCC when all of the drivers are active.

5. Rising edge on SDA while SCL is high denotes
a) start condition (S)
b) stop condition (P)
c) transfer in progress
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Rising edge on SDA while SCL is high denotes the stop condition of the transfer.

6. Which of the following is an issue while programming I2C using software?
a) open-collector output
b) open-drain output
c) totem pole output
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Their are two main issues while programming I2C using software, they are the open-drain output and the detection of start and stop conditions.

7. Which of the following is the slave to be addressed when a device acts as a master
a) UCB0I2COA
b) UCB0I2CSA
c) UCB0I2CIE
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] UCB0I2CSA is the slave to be addressed when a device acts as a master.

8. Is baud rate selected in I2C?
a) yes
b) no
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Yes, baud rate is also selected in the I2C module, as is the case with the SPI module.

9. How is I2C with USI different from I2C with USI_B?
a) there is only one common pin between the two devices
b) here in this case no synchronization is important
c) the outputs of SDA and SCL are open drain
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] I2C is different in USI than that of USI_B module because here in this module, the output pins SDA and the SCL are open drain in nature.

10. UCB0RXIFG is set when
a) complete byte is acknowledged
b) complete byte is transmitted
c) complete byte is received
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] UCB0RXIFG is set when the complete byte sent via I2C is received.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com