Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. What are the basic functions of a timer?
a) it provided a time delay
b) it can act as a counter
c) it can control the compare, capture mode
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Timers are used to provide a time delay, they can even act as a counter and control the compare capture mode of a microcontroller.

2. Most of the MSP430’s devices have __________ number of timers in it?
a) three
b) four
c) five
d) seven

View Answer

Answer: c [Reason:] MSP430 has mainly five types of timers in it. They are Watchdog Timer, Basic Timer1, Real clock Time, Timer_A, Timer_B.

3. A Watchdog Timer can act as an interval timer?
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] A Watchdog Timer can act as an interval timer if the protection is not needed for it.

4. Which out of the following is the main function of a Watchdog timer?
a) control the compare mode
b) control the capture mode
c) protection from failures to the system
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Its main function is to protect the system against malfunctions.

5. Basic Timer1 can provide
a) clock for the LCD
b) an internal timer
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Basic Timer1 device is used to provide clock to the LCD and can also be used as an interval timer.

6. LCD_A controllers make use of the Basic Timer1 timer for providing a clock to the LCD?
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: b [Reason:] Basic Timer1 is not used in LCD_A controllers, because these provide an internal clock of its own to all of its device.

7. Real time clock is an extension of Basic Timer1?
a) true
b) false
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Real time clock is an extension of Basic Timer1 and is present in almost all devices for controlling its real time clock.

8. Timer_A can be used to
a) generate interrupts
b) handle external inputs
c) drive outputs
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Timer_A can be used to generate the interrupts, handle the external inputs or for driving the outputs.

9. Time stamp inputs can be measured by a Timer_A?
a) yes
b) no
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Yes, time stamp inputs can be measured by a Timer_A.

10. Timer_B includes
a) sampling inputs
b) driving outputs
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] Timer_B is used for driving the outputs as with Timer_A but it lacks the property of Timer_A of sampling inputs.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com