Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. Their are _____ number of addressing modes found for the source and _____ number of modes for the destination part?
a) 4,4
b) 2,4
c) 4,2
d) 2,2

View Answer

Answer: c [Reason:] In MSP430, their are basically four addressing modes, out of which four are there for the source part and only two are their for the destination.

2. MSP430 describes reti instruction as
a) Format1 addressing
b) Format2 addressing
c) Jump addressing
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] MSP430 describes reti instruction as that type of addressing which consists of only single operand, so it comes under Format2 addressing.

3. mov.w R3, R4 takes
a) one cycle
b) two cycles
c) four cycles
d) eight cycles

View Answer

Answer: a [Reason:] mov.w R3, R4 takes only one cycle to transfer the data from register R3 to R4. This type of mode of addressing is called the register mode of addressing.

4. Indexed addressing can be used for
a) source
b) destination
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] Indexed addressing is used for both the source and the destination addresses.

5. What do you understand form this instruction mov.w X(PC), R6
a) R6= X+PC
b) R6= PC-X
c) R6= -X-PC
d) R6= -X+PC

View Answer

Answer: a [Reason:] This instruction mov.w X(PC), R6 means that the contents of X+PC address are copied to the R6 register.

6. Absolute mode uses which of the following operators?
a) %
b) /
c) $
d) &

View Answer

Answer: d [Reason:] Absolute mode uses the & operator to transfer a constant to a register.

7. Indirect register mode is used by
a) source register
b) destination register
c) both of the mentioned
d) none of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] Indirect addressing mode is used only by the source register.

8. Indirect mode and the indirect auto increment mode have which common operator in them
a) +
b) –
c) @
d) &

View Answer

Answer: c [Reason:] Both the indirect and the indirect auto increment mode uses the @ operator for the source register to transfer the data from one memory location to a register.

9. Are the two instructions similar
mov.w @R5+, R6 and mov.w R6,0( R5)
incd.w R5
a) yes
b) no
c) cant be said
d) depends on the conditions

View Answer

Answer: a [Reason:] Yes, both the statements are similar to each other.

10. mov.w @PC+,R6 is a type of
a) direct addressing
b) indirect addressing
c) immediate addressing
d) indirect auto increment addressing

View Answer

Answer: c [Reason:] This instruction is a type of immediate addressing as a constant being assigned directly to a register.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com