Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

1. How many types of architectures are available, for designing a device that is able to work on its own?
a) 3
b) 2
c) 1
d) 4

View Answer

Answer: b [Reason:] There are basically two main types of architectures present, they are Von Neumann and Harvard architectures.

2. Which architecture is followed by general purpose microprocessors?
a) Harvard architecture
b) Von Neumann architecture
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] General purpose microprocessors make use of Von Neumann architecture as here a simpler design is offered.

3. Which architecture involves both the volatile and the non volatile memory?
a) Harvard architecture
b) Von Neumann architecture
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In Harvard architecture both the volatile and the non volatile memories are involved. This is done to increase its efficiency as both the memories are being used over here.

4. Which architecture provides separate buses for program and data memory?
a) Harvard architecture
b) Von Neumann architecture
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: a [Reason:] In Harvard architecture both the volatile and the non volatile memories are involved, so separate buses are required for program and data memory.

5. Which micro controller don’t match with its architecture below?
a) Microchip PIC- Harvard
b) MSP430- Harvard
c) ARM7- Von Neumann
d) ARM9- Harvard

View Answer

Answer: b [Reason:] MSP430 supports Von Neumann architecture.

6. Harvard architecture allows:
a) separate program and data memory
b) pipe-ling
c) complex architecture
d) all of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Harvard architecture allows separate program and data memory, pipe-ling and also has a complex architecture.

7. Which out of the following supports Harvard architecture?
a) ARM7
b) Pentium
c) SHARC
d) All of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SHARC supports harvard architecture for signal processing in DSP.

8. Why most of the DSPs use Harvard architecture?
a) they provide greater bandwidth
b) they provide more predictable bandwidth
c) none of the mentioned
d) both of the mentioned

View Answer

Answer: d [Reason:] Most of the DSPs use harvard architecture because they provide a wider predictable bandwidth.

9. Which of the following supports CISC as well as Harvard architecture?
a) ARM7
b) ARM9
c) SHARC
d) None of the mentioned

View Answer

Answer: c [Reason:] SHARC supports both the CISC and the Harvard architecture.

10. Which of the two architecture saves memory?
a) Harvard
b) Von Neumann
c) None of the mentioned
d) Both of the mentioned

View Answer

Answer: b [Reason:] As only one memory is present in the Von Neumann architecture so it saves a lot of memory.

Synopsis and Project Report

You can buy synopsis and project from distpub.com. Just visit https://distpub.com/product-category/projects/ and buy your university/institute project from distpub.com