Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: ___is a set of elements taken from a larger population according to certain rules

View Answer

Answer: Sample

Q2: ___is a set of rules aimed at taking decisions for substance and growth of an organization in a given environment

View Answer

Answer: Strategic management

Q3: ___is a social and managerial process by which individuals and groups obtain what they need and want through creating and exchanging products and value with others

View Answer

Answer: Marketing

Q4: ___is a software that locates web pages based on matching keywords

View Answer

Answer: Search engine

Q5: ___is a special approach to organizational change in which the employees diagnose and formulate the change that’s required and implement it

View Answer

Answer: Organizational development

Q6: ___is a special approach to organizational change in which the employees formulate the change that’s required and implement it

View Answer

Answer: Organizational development

Q7: ___is a tangible company asset that can (and should) be inventoried and managed

View Answer

Answer: Customer information

Q8: ___is a time phased approach to managing the physical distribution environment with dependent demand logic

View Answer

Answer: Distribution requirements planning

Q9: ___is a tool for simultaneously depicting the service process , the points of customer contact and the evidence of service from the customers point of view

View Answer

Answer: Service Blueprinting

Q10: ___is a tool for simultaneously depicting the service process, the points of customer contact and the evidence of service from the customers point of view

View Answer

Answer: Service blueprinting

Q11: ___is a training technique by which management trainees are allowed to work full time analyzing and solving problems in other departments

View Answer

Answer: Action learning

Q12: ___is about bringing your product/service to the attention of your target market, and reminding them or persuading customers to purchase that product/service

View Answer

Answer: Promotion

Q13: ___is allowed in the form of deductions from the list price

View Answer

Answer: Trade discount

Q14: ___is also called as T-group training and laboratory training

View Answer

Answer: Sensitive training

Q15: ___is an approach in which all the company’s people are involved in constantly improving the products, services, and business processes

View Answer

Answer: Total quality management

Q16: ___is an effort by one organization to win the support of the leaders of another organization by including them in advisory councils, board of directors, and the like

View Answer

Answer: Co-optation

Q17: ___is an example of a primary data source

View Answer

Answer: Observation

Q18: ___is an example of an auction site

View Answer

Answer: E-bay

Q19: ___is an informal study of what information is already available in the problem area

View Answer

Answer: Situation analysis

Q20: ___is an integral part of most instructional design (ID) models

View Answer

Answer: Evaluation

Q21: ___is an oral interview which can be arranged at any place

View Answer

Answer: Informal interview

Q22: ___is another term for top down estimating

View Answer

Answer: Analogous estimating

Q23: ___is concerned with the branch of economics relating the behavior of principals and their agents

View Answer

Answer: ) Agency theory

Q24: ___is concerned with the maximization of a firm’s stock price

View Answer

Answer: Shareholder wealth maximization

Q25: ___is concerned with tracking a strategy as it is being implemented, detecting problems or changes in its underlying premises and making necessary adjustments

View Answer

Answer: Strategic control

Q26: ___is concerned with whether the research data measures what it is intended to

View Answer

Answer: Validity

Q27: ___is controlling changes to the budget

View Answer

Answer: Cost control

Q28: ___is defined as being direct-marketing campaigns that use multiple vehicles and multiple stages to improve response rates and profits

View Answer

Answer: Integrated direct marketing

Q29: ___is defined as the analysis, planning, implementation, and control of sales force activities

View Answer

Answer: Sales force management

Q30: ___is defined as the use of commercial marketing concepts and tools in programs designed to influence individual’s behavior to improve their well-being and that of society

View Answer

Answer: Social marketing

Q31: ___is developing an approximation of the costs of the resources needed to complete project activities

View Answer

Answer: Cost estimating

Q32: ___is direct communications with carefully targeted individual consumers to obtain an immediate response

View Answer

Answer: Direct marketing

Q33: ___is directly associated with the content of the program whether the employees learned the facts and guidelines covered in the program

View Answer

Answer: Internal criteria

Q34: ___is ensuring all features and functions are included in a product or service

View Answer

Answer: Project verification

Q35: ___is generally the least accurate

View Answer

Answer: Analogous estimating

Q36: ___is generated when one channel member’s actions prevent the channel from achieving its goal

View Answer

Answer: Channel conflict

Q37: ___is more than skin deep-it goes to the very heart of the product. It contributes to a product’s usefulness as well as to its looks

View Answer

Answer: Design

Q38: ___is most appropriate with customers who most affect the company’s future

View Answer

Answer: Relationship marketing

Q39: ___is not a unitary concept incorporated only with hierarchy of perspectives such as job satisfaction, pay structure etc but also factors that broadly reflect life satisfaction and general feelings of well-being

View Answer

Answer: Quality of person

Q40: ___is not one of the tools and techniques used in Contract Administration

View Answer

Answer: Contract negotiation

Q41: ___is often accomplished in a passive manner by having instructors or content transmitted to the learners for them to absorb

View Answer

Answer: Learning

Q42: ___is one of the marketer’s major positioning tools. It has a direct impact on product or service performance; thus, it is closely linked to customer value and satisfaction

View Answer

Answer: Product quality

Q43: ___is performing activities that increase the value of goods or services to consumers

View Answer

Answer: Value creation

Q44: ___is price at which a retailer sells the products to his buyers

View Answer

Answer: Retail price

Q45: ___is quoted as saying that “everyone lives by selling something.”

View Answer

Answer: Robert Louis Stevenson

Q46: ___is suitable for draughts man, machinist, printer, tool maker and electricians etc

View Answer

Answer: Apprenticeship

Q47: ___is that material which cannot be easily identified and related with a particular product, job, and process. Stores and material are used interchangeably

View Answer

Answer: Indirect material

Q48: ___is the ability to be used on a large scale, and to be reliably expanded to whatever scale is necessary

View Answer

Answer: Scalability

Q49: ___is the act of increasing the specific knowledge and skill of an employee for doing a particular job

View Answer

Answer: Training

Q50: ___is the amount of materials necessary to support production of the required output in the next higher level in the bill of materials

View Answer

Answer: Gross requirements

Q51: ___is the amount of new orders necessary to support production of the required output in the next higher level in the bill of materials

View Answer

Answer: Scheduled receipts

Q52: ___is the another name of performance appraisal

View Answer

Answer: Performance evaluation

Q53: ___is the best method to improve inter personal skills, ability to comprehend and present himself effectively in short period of time

View Answer

Answer: Group discussion

Q54: ___is the continuing process of instilling in all employees the attitudes, standards, and values that the organization expects

View Answer

Answer: Socialization

Q55: ___is the cost estimating technique used most frequently in the early stages of a project

View Answer

Answer: Analogous estimating

Q56: ___is the difference between the prospective customer’s evaluation of all the benefits and all the costs of an offering and the perceived alternatives

View Answer

Answer: Customer perceived value

Q57: ___is the environment in which the service is delivered and where the firm and customer interact and any tangible components that facilitates performance or communication of the service

View Answer

Answer: Physical evidence

Q58: ___is the extent to which an instrument measures what it intends to measure

View Answer

Answer: Validity

Q59: ___is the failure to reject a false null hypothesis

View Answer

Answer: Type II error

Q60: ___is the final stage of product planning

View Answer

Answer: Concept testing

Q61: ___is the formal procedure for sanctioning project work to ensure it is done at the right time

View Answer

Answer: Work-authorization system

Q62: ___is the idea that knowledge comes from experience

View Answer

Answer: empiricism

Q63: ___is the inability to handle basic reading, writing, and arithmetic

View Answer

Answer: Functional illiteracy

Q64: ___is the lowest inference descriptor of all because it uses the participant’s own words

View Answer

Answer: A verbatim

Q65: ___is the lowest level of quality development

View Answer

Answer: Inspection

Q66: ___is the main source of innovations

View Answer

Answer: Human mind

Q67: ___is the most accurate cost estimating technique

View Answer

Answer: Bottom up estimating

Q68: ___is the most commonly used technique for controlling for extraneous variables in nonexperimental research

View Answer

Answer: Statistical control

Q69: ___is the most fundamental aspect for any merchandise transactions

View Answer

Answer: Financing

Q70: ___is the phase at which instruction is started

View Answer

Answer: During Training

Q71: ___is the physical surroundings or the physical facility where the service is produced, delivered and consumed

View Answer

Answer: Servicescape

Q72: ___is the procedures through which one determines the duties associated with positions and the characteristics of people to hire for those positions

View Answer

Answer: Job analysis

Q73: ___is the process of creating, maintaining, and enhancing strong, value-laden relationships with customers and other stakeholders

View Answer

Answer: Relationship marketing

Q74: ___is the process of deciding what positions the firm will have to fill

View Answer

Answer: Personnel planning

Q75: ___is the process of deciding what positions the firm will have to fill and how to fill them

View Answer

Answer: Personnel planning

Q76: ___is the process of influencing others to achieve group or organizational goals

View Answer

Answer: leadership

Q77: ___is the process of managing, coaching, developing and evaluating employees

View Answer

Answer: Performance appraisal

Q78: ___is the review of the performance by the employee himself

View Answer

Answer: Self evaluation

Q79: ___is the scientific technique for planning the ordering and usage of materials at various levels of production and for monitoring the stocks during these transaction

View Answer

Answer: MRP

Q80: ___is the set of marketing tools that the firm uses to pursue its marketing objectives in the target market

View Answer

Answer: Marketing mix

Q81: ___is the set of procedures used to explain or predict the values of a dependent variable based on the values of one or more independent variables

View Answer

Answer: Regression analysis

Q82: ___is the standard deviation of a sampling distribution

View Answer

Answer: Standard error

Q83: ___is the step in the selling process in which the salesperson learns as much as possible about a prospective customer before making a sales call

View Answer

Answer: Preapproach

Q84: ___is the step in the selling process in which the salesperson meets and greets the buyer to get the relationship off to a good start

View Answer

Answer: Approach

Q85: ___is the strategies, techniques, and approaches that teachers/trainers can use to facilitate learning

View Answer

Answer: Pedagogy

Q86: ___is the study of human consciousness and individuals’ experience of some phenomenon

View Answer

Answer: Phenomenology

Q87: ___is the symptom of poor listening

View Answer

Answer: Eradicating details

Q88: ___is the systematic process of selecting, supporting, and managing a firm’s collection of projects

View Answer

Answer: Project portfolio management

Q89: ___is the task of buying goods of right quality, in the right quantities, at the right time and at the right price

View Answer

Answer: Purchasing

Q90: ___is the time that elapses between issuing replenishment order and receiving the material in stores

View Answer

Answer: Lead time

Q91: ___is used to describe cultural scenes or the cultural characteristics of a group of people

View Answer

Answer: Ethnography

Q92: ___is used to measure the characteristics that constitute personality

View Answer

Answer: personality test

Q93: ___is when a company works continuously with its large customers to help improve their performance

View Answer

Answer: Partnership marketing

Q94: ___is/are an uncertain event that or condition that, if it occurs, has appositive or negative effect on a project

View Answer

Answer: Risk

Q95: ___means assigning workers additional same-level activities, thus increasing the number of activities they perform

View Answer

Answer: Job enlargement

Q96: ___means companies decide to purchase goods, services, and information from various online suppliers

View Answer

Answer: E-purchasing

Q97: ___means conflict between different levels within the same channel

View Answer

Answer: Vertical channel conflict

Q98: ___means critical evaluation of product ideas generated

View Answer

Answer: Screening

Q99: ___means having a person learn a job by actually doing it

View Answer

Answer: On-the-job training

Q100: ___means identifying and imitating the best in the world at specific tasks and functions

View Answer

Answer: Benchmarking