Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: ___are companies that have launched a Web site without any previous existence as a firm

View Answer

Answer: Pure-click

Q2: ___are consumer products and services with unique characteristics or brand identification for which a significant group of buyers is willing to make a special purchase effort

View Answer

Answer: Specialty products

Q3: ___are consumer products that the consumer either does not know about or knows about but does not normally think about buying. These products require a lot of advertising, personal selling, and other marketing efforts

View Answer

Answer: Unsought products

Q4: ___are discussion groups located on commercial online services

View Answer

Answer: Forums

Q5: ___are educated guesses about the relationships between things or about what will happen in the future

View Answer

Answer: Hypotheses

Q6: ___are existing companies that have added an online site for information and/or e-commerce

View Answer

Answer: Brick-and-click

Q7: ___are industrial products that aid in the buyer’s production or operations, including installations and accessory equipment

View Answer

Answer: Capital items

Q8: ___Are involved with efforts to improve productivity through changes in employee rotations

View Answer

Answer: Human resource department

Q9: ___are less frequently purchased consumer products and services that customers compare carefully on suitability, quality, price, and style. Consumers spend much time and effort in gathering information and making comparisons

View Answer

Answer: Shopping products

Q10: ___are organized efforts are being made through individuals and organizational appraisals to identify the training needs

View Answer

Answer: Development programmes

Q11: ___are products and services bought by final consumers for personal consumption. These include convenience products, shopping products, specialty products, and unsought products

View Answer

Answer: Consumer products

Q12: ___are shaped by one’s society and are described in terms of objects

View Answer

Answer: Wants

Q13: ___are special employment agencies retained by employers to seek out top management talent for their clients

View Answer

Answer: Executive recruiters

Q14: ___are states of felt deprivation

View Answer

Answer: Needs

Q15: ___are the basic building blocks of qualitative data

View Answer

Answer: Categories

Q16: ___are the basic materials which have not undergone any conversion since their receipt from suppliers

View Answer

Answer: Raw Material

Q17: ___are the general rules set up by the management itself in making product decisions

View Answer

Answer: Product policy

Q18: ___are the major channel components who help in the transfer of goods from the hands of producer to consumer

View Answer

Answer: Salesman

Q19: ___are the most widely used form of qualitative questioning in marketing research

View Answer

Answer: Focus group interviews

Q20: ___are the only service distributors which do not require direct human interactions

View Answer

Answer: Electronic channels

Q21: ___are the standards of a culture about what is good or bad or desirable or undesirable

View Answer

Answer: Shared values

Q22: ___are the values that mark the boundaries of the confidence interval

View Answer

Answer: Confidence limits

Q23: ___are those products purchased for further processing or for use in conducting a business

View Answer

Answer: Industrial products

Q24: ___are used to allow organizations to benchmark the best practices of successful project management firms

View Answer

Answer: Project management maturity models

Q25: ___are used when you want to visually examine the relationship between two quantitative variables

View Answer

Answer: Scatterplots

Q26: ___are usually provided to reduce the number of accidents

View Answer

Answer: Safety training

Q27: ___are widely used to measure the talent and ability of a candidate to learn a new job or skill

View Answer

Answer: Aptitude or potential ability tests

Q28: ___attempts to foster harmonious working relationships and to develop cross-cultural sensitivity among the employees of a firm

View Answer

Answer: Diversity training

Q29: ___best defines how. well a test or selection procedure measures a person’s attributes

View Answer

Answer: Validity

Q30: ___calculates the timing and quantities of material orders needed to support the master schedule

View Answer

Answer: Material requirements planning

Q31: ___can also be marketed. In one sense, all marketing is the marketing of this. It can be specific such as Crest toothpastes “create smiles every day.”

View Answer

Answer: Ideas

Q32: ___can be defined as set of systematic set of activities designed by an organization to provide its members with the necessary skills to meet current and future job depends

View Answer

Answer: Human resource development

Q33: ___can be defined as the ability to alter channel members’ behavior so that they take actions they would not have taken otherwise

View Answer

Answer: Channel power

Q34: ___can be seen as the amount of new inventory created by production

View Answer

Answer: Available to promise

Q35: ___changes to legislation, particularly in the compliance area, may have an effect on the viability of areas of the practice and require a change of emphasis in the types of services provided

View Answer

Answer: Legal environment

Q36: ___Commitment to quality in all aspects of personnel administration will ensure success

View Answer

Answer: Quality Consciousness

Q37: ___concerns the extent to which data measures what it is intended to measure

View Answer

Answer: Validity

Q38: ___consists of activities undertaken to create, maintain, or change attitudes or behavior toward particular people

View Answer

Answer: Corporate image advertising

Q39: ___consists of activities undertaken to create, maintain, or change the attitudes and behavior of target consumers toward an organization

View Answer

Answer: Organization marketing

Q40: ___continue to buy the same brand though they do not have an emotional attachment to it

View Answer

Answer: Repeat purchasers

Q41: ___coordinates people and other resources to carry out the plan

View Answer

Answer: Executing process

Q42: ___cost refers to the product’s purchase cost plus the discounted cost of maintenance and repair less the discounted salvage value

View Answer

Answer: Life cycle

Q43: ___creates a particular image in the minds of consumer

View Answer

Answer: Branding

Q44: ___deals between suppliers and retailers such as Disney’s Consumer Products deal with Wal-Mart are becoming a mainstay for specialists looking for an edge in a business world that is increasingly driven by price

View Answer

Answer: Exclusive

Q45: ___defines organization development as a “complex educational strategy intended to change the beliefs, attitudes values and structure of organizations, so that they can better adapt to new technologies, markets and challenges”

View Answer

Answer: Bennis

Q46: ___depend(s) on a product’s perceived performance in delivering value relative to a buyer’s expectations

View Answer

Answer: Customer satisfaction

Q47: ___describe(s) the feelings that salespeople have about their opportunities, value, and rewards for a good performance within the company

View Answer

Answer: Organizational climate

Q48: ___describes company efforts to inform buyers, communicate, promote, and sell its products and services over the Internet

View Answer

Answer: E-marketing

Q49: ___describes the employees skills in serving the client

View Answer

Answer: Interactive marketing

Q50: ___describes the use of electronic means and platforms to conduct a company’s business

View Answer

Answer: E-business

Q51: ___determines when specific products will be produced, when specific customer orders will be fulfilled, and what capabilities remain available to satisfy unexpected demand

View Answer

Answer: Master production schedule

Q52: ___developed BARS one of the kinds of performance appraisal

View Answer

Answer: Smith kendall

Q53: ___devises and maintains a worktable scheme to accomplish the business need that the project was undertaken to address

View Answer

Answer: Planning process

Q54: ___distribution consists of the manufacturer placing his goods and services in as many outlets as possible

View Answer

Answer: Intensive

Q55: ___ensures that project objectives are met by monitoring and measuring progress and taking corrective action when necessary

View Answer

Answer: Controlling process

Q56: ___establishes the overall production, workforce, and inventory levels

View Answer

Answer: Sale and operations planning

Q57: ___evaluates trainees as to whether they thought the training was worthwhile

View Answer

Answer: Reaction

Q58: ___examination may protect the company against unwarranted claims under workers compensation laws

View Answer

Answer: Physical

Q59: ___exists when the manufacturer has established two or more channels that sell to the same market

View Answer

Answer: Multichannel conflict

Q60: ___focus on whether training had an effect on the organization’s objectives

View Answer

Answer: Results

Q61: ___focuses on whether on the job actions have changed

View Answer

Answer: Behavior

Q62: ___formalizes the acceptance of the project or phase and bringing it to an orderly end

View Answer

Answer: Closing process

Q63: ___gave the different aspects to quality of work life

View Answer

Answer: Richard Walton

Q64: ___gives a chances to the consumers to compare the products with their substitutes

View Answer

Answer: Sampling

Q65: ___helps in deciding the goals, objectives and the desired performance standards for the employee for the upcoming year

View Answer

Answer: Performance appraisal

Q66: ___helps in keeping the right person at the right place for the right time and making its effective use

View Answer

Answer: Human resource development

Q67: ___helps to analyze employees achievements and evaluate his contribution towards the achievements of the overall organizational goal

View Answer

Answer: Performance appraisal

Q68: ___identified more programmatically few basic extrinsic as well intrinsic essential components of quality of working life

View Answer

Answer: Taylor

Q69: ___Improves the knowledge, skills and attitudes of employees particularly for specific job task

View Answer

Answer: Training

Q70: ___includes all of the activities managers engage in to forecast their current and future human resource needs

View Answer

Answer: Human resource planning

Q71: ___includes practices such as overstating the product’s features or performance, luring the customer to the store for a bargain that is out of stock, or running rigged contests

View Answer

Answer: Deceptive promotion

Q72: ___includes the process required to ensure that the project includes all the work required, and only the work required, to complete the project successfully

View Answer

Answer: Project scope management

Q73: ___individuals can gain a massive amount of learning and other benefits for their organization by implementing an aggressive management development programme

View Answer

Answer: Both a and b—s/b—Both—a. Highly motivated b. self-directed False

Q74: ___involve projection of future demand

View Answer

Answer: Test marketing

Q75: ___involve(s) coordinating people and other resources to carry out the plan

View Answer

Answer: Executing processes

Q76: ___involves activities undertaken to create, maintain, or change attitudes towards particular cities, states, and regions. Texas advertises “it’s like a whole other country.”

View Answer

Answer: Place marketing

Q77: ___involves assessing the benefit of training to the work in the real world

View Answer

Answer: Transfer

Q78: ___involves conflict between members at the same level within the channel

View Answer

Answer: Horizontal channel conflict

Q79: ___involves designing and producing the container or wrapper for a product

View Answer

Answer: Packaging

Q80: ___involves determining what quantities are to be used to perform project activities

View Answer

Answer: Resource planning

Q81: ___involves estimating the cost of individual work items

View Answer

Answer: Bottom up estimating

Q82: ___involves periodic assignment of the employee to completely different set of job activities

View Answer

Answer: Job rotation

Q83: ___involves the area of Customer Service and Support

View Answer

Answer: Operational CRM

Q84: ___involves two-way, personal communication between salespeople and individual customers-whether face-to-face, by telephone, through video or Web conferences, or by other means

View Answer

Answer: Personal selling

Q85: ___involves using project characteristics in a mathematical model

View Answer

Answer: Parametric modeling

Q86: ___is a company’s ability to perform in one or more ways that competitors cannot or will not match

View Answer

Answer: Competitive advantage

Q87: ___is a critical stage in strategy implementation wherein managers attempt to recast their organization

View Answer

Answer: Reengineering

Q88: ___is a detailed study of the job to determine what specific skills the job requires

View Answer

Answer: Task analysis

Q89: ___is a form of explanatory research in which the researcher develops a theoretical model and empirically tests the model to determine how well the model fits the data

View Answer

Answer: Causal modeling

Q90: ___is a form of management training in which trainees to learn by making realistic decisions in simulated situations

View Answer

Answer: Improvisation

Q91: ___is a general methodology for developing theory that is based on data systematically gathered and analyzed

View Answer

Answer: Grounded theory

Q92: ___is a group of persons, who are experts on various phases of advertising and related marketing areas

View Answer

Answer: Advertising agency

Q93: ___is a group of products that are closely related

View Answer

Answer: Product line

Q94: ___is a Japanese term which means continuous improvement

View Answer

Answer: Kaizen

Q95: ___is a marketing channel that has no intermediary levels

View Answer

Answer: Direct marketing channel

Q96: ___is a multimedia tool to enhance communication worldwide

View Answer

Answer: Video conferencing

Q97: ___is a part of the product, which carries verbal information about the product

View Answer

Answer: Label

Q98: ___is a primary source of organizational culture

View Answer

Answer: The company’s founder

Q99: ___is a section of an employer’s Web site that offers employees online access to many or all of the training courses employees need to succeed at their jobs

View Answer

Answer: A learning portal

Q100: ___is a series of modules and activities that are designed and delivered over a longer period of time than normal training courses

View Answer

Answer: Management development programme

QN101: A ___ is the marketer’s vision of what the brand must be and do for customers

View Answer

Answer: brand promise

QN102: ___ contributes to a product’s usefulness as well as to its looks

View Answer

Answer: Design

QN103: Gina’s Nail Salon is serious about pleasing its customers. Employees are trained to immediately and pleasantly respond to any customer complaints, and they are empowered to offer discounts and free add-ons to customers who believe they have received anything less than the best service. Gina’s Nail Salon focuses on ___

View Answer

Answer: good service recovery

QN104: Maheu Piano Company can expand its product line in one of two common ways. Which of the following is one of the ways that might prove productive?

View Answer

Answer: line filling

QN105: Which of the following is an advantage offered by co-branding?

View Answer

Answer: A company can expand its existing brand into a category it otherwise might have difficulty entering alone.

QN106: Which of the following types of quality refers to freedom from defects and consistency in delivering a targeted level of performance?

View Answer

Answer: conformance

QN107: ___ measures the degree to which a brand is seen as different from others

View Answer

Answer: Energized differentiation

QN108: A structured approach to assessing the sources and outcomes of brand equity and the manner in which marketing activities create brand value is called

View Answer

Answer: the brand value chain.

QN109: Dannon Yogurt offers several types of new yogurts, Fruit on the Bottom, Natural Flavours, and Fruit Blends to name a few. This is an example of a ___

View Answer

Answer: line extension

QN110: Because service quality depends on the quality of buyer-seller interaction during the service encounter, service marketers use ___ to train employees in the art of interacting with customers to satisfy their needs

View Answer

Answer: interactive marketing

QN111: Many companies now use a combination of phone, e-mail, fax, Internet, and other technologies to provide ___

View Answer

Answer: support services

QN112: The strongest brands go beyond attributes or benefit positioning; they are positioned on ___

View Answer

Answer: strong beliefs and values

QN113: When a company lengthens its product line beyond its current range, it is ___

View Answer

Answer: product line stretching

QN114: Which of the following does not belong to the materials and parts group of industrial products?

View Answer

Answer: repair and maintenance items

QN115: Which type of strategy involves weeding out weaker brands and focusing marketing expenditure only on brands that can achieve the number-one or number-two market share positions in their categories?

View Answer

Answer: megabrand

.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }