Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Who performs the initial orientation

View Answer

Answer: Both A and B —A) an HR specialist B) the supervisor

Q2: Who regulates the money circulation in India

View Answer

Answer: RBI

Q3: Who should contribute to the development of the project plan

View Answer

Answer: Entire project team including project manager

Q4: Who will settle the grievances of customers of bank

View Answer

Answer: Ombuds Men

Q5: Wholesalers and retailers who take title to and possession of goods and are called merchants

View Answer

Answer: Correct – True

Q6: WHP has not a significant role to play in preparing and equipping people and organizations to face these challenges

View Answer

Answer: Wrong – False

Q7: Why are personal interviews usually preferred for research with business customers

View Answer

Answer: The interviewer can explain complicated directions and perhaps get better responses

Q8: Why are variance and standard deviation the most popular measures of variability

View Answer

Answer: They are the most stable and are foundations for more advanced statistical analysis

Q9: Why do companies use external job searches instead of internal searches

View Answer

Answer: Companies can add new talent, new ideas to the organization

Q10: Why does a salesperson set call objectives

View Answer

Answer: Call objectives allow the salesperson to better qualify the prospect, gather more or better information, and/or make an immediate sale

Q11: Why does the Resource-based view of SHRM represent a paradigm shift in SHRM thinking

View Answer

Answer: Because it focuses on the internal human resources of the business as a source of sustainable competitive advantage

Q12: Why have consumers/customers been so hyper-aware and so nervous

View Answer

Answer: Much more information is collected and seemingly available to more people at much faster rate

Q13: Why is B2C generally less attractive than B2B

View Answer

Answer: Channel conflict. ANSWER: D

Q14: Why is it important to change one variable at a time in single case designs

View Answer

Answer: Both a and b are true

Q15: Why is the statement “What are the effects of extracurricular activities on cognitive development of school age children” not a good statement of a quantitative research question

View Answer

Answer: Because the statement was not specific enough to provide an understanding of the variables being investigated

Q16: Why might an organisation use multiple systems of appraisal

View Answer

Answer: Different systems for different organisational groups

Q17: Why might e-mail eventually become an ineffective promotional medium

View Answer

Answer: As people receive more and more e-mail, they tend to resent the intrusion of unrequested messages

Q18: Why might there be some difficulty in identifying and applying the Best-practice approach to HRM in Organisations

View Answer

Answer: Because the best-practice approach tends to be resource- intensive

Q19: Why must manufacturers design products with both the primary purpose and other potential uses in mind

View Answer

Answer: stringent product liability laws

Q20: Why Organisations provide, attractive salaries, fringe benefits, career development opportunities

View Answer

Answer: To retain valuable human resources

Q21: Why should assumptions be documented

View Answer

Answer: Assumption analysis is a valuable tool and technique of Risk Identification

Q22: Why should managers assure whistleblowers that they will face no personal or career risks

View Answer

Answer: Many may be reluctant to raise ethical concerns

Q23: Why should managers communicate to employees what they believe about ethics and values

View Answer

Answer: to provide ethical leadership

Q24: Why would developing a privacy program be worthwhile for a company

View Answer

Answer: Privacy policies are required by law

Q25: Wing Supply sells game calls to hunters through direct mail and database marketing. Their customers can benefit from this database marketing because they may receive more offers that are closely matched to their interests

View Answer

Answer: Correct – True

Q26: With a clear Scope of Work, a contractor completes work as specified, but the buyer is not pleased with the results. The contract is considered to be

View Answer

Answer: Incomplete because the buyer is not pleased

Q27: With a lifelong learning account, employers and employees can contribute money that can be used by employees to attend school

View Answer

Answer: Correct – True

Q28: With focus group interviews

View Answer

Answer: the objective is to get the group to interact, so that many ideas are generated

Q29: With job instruction training, which of the following should most likely be included beside each step listed

View Answer

Answer: key points or guidelines

Q30: With respect to customer satisfaction, smart companies aim to

View Answer

Answer: delight customers by promising only what they can deliver, then delivering more than they promise

Q31: With respect to customer satisfaction, which of the following is referred as the key to success

View Answer

Answer: Courtesy

Q32: With respect to PERT and CPM, slack

View Answer

Answer: Is the amount of time a task may be delayed without changing the overall project completion time

Q33: With respect to the steps in the strategic planning model, which of the following steps follows defining the company mission

View Answer

Answer: Setting company objectives and goals

Q34: With respect to the tone of a dialogue, which of the following should not be used

View Answer

Answer: use abbreviations so that users can read them more quickly

Q35: With the observation method, the researcher skillfully engages the subject in conversation

View Answer

Answer: Wrong – False

Q36: With triangular distribution, the low, likely and high values are 15, 20 and 40, respectively. The mean is___

View Answer

Answer: 25

Q37: Within a typical behavioural model of job design, which of the following would be considered as representing core job characteristics

View Answer

Answer: Quality / Cost / Mutuality

Q38: Within our own organization, all works, efforts and objectives should focus on customers designing of product, ease and comfort to users, quality steadfastness are known as: Select correct option

View Answer

Answer: Customer-Based Culture

Q39: Within the context of a supply chain,___is the ability of a logistics system to satisfy users in terms of time, dependability, communication and convenience

View Answer

Answer: Customer service

Q40: Within the Waterfall model of systems development, which activities are NOT normally part of the ‘Systems Implementation’ phase

View Answer

Answer: Feasibility analysis. Requirements determination

Q41: Wizard Toy Company’s marketing researcher conducted a survey to find out the percentage of customers who, after receiving a promotional mailing about a new toy, actually went out and purchased the product. This is an example of

View Answer

Answer: quantitative research

Q42: WLAN stands for

View Answer

Answer: Wireless Local Area Network

Q43: Word-processing software improves a business document by using specialized tools for formatting, drawing, design, and layout

View Answer

Answer: True – Answer

Q44: Work Breakdown Structure is

View Answer

Answer: A deliverable oriented grouping of project components

Q45: Work measurement sets time standards that are necessary for all of the following reasons except

View Answer

Answer: To scare employees

Q46: Work measurement techniques include all of the following except

View Answer

Answer: On the job training

Q47: Work package is a

View Answer

Answer: A Element at the lowest level of WBS

Q48: Work psychologists specialize in many different areas and are actively involved in career planning. From the literature on organization career planning interventions, what is now associated with better salaries and promotion rates, plus greater career satisfaction

View Answer

Answer: Mentoring

Q49: Work sampling offers all the following advantages over time study except

View Answer

Answer: A complete breakdown of all the elements of a job

Q50: Work-sample test

View Answer

Answer: Require candidates to conduct a sample of the work required for the job

Q51: Workers with high skills and much experience are not affected by the minimum wage because

View Answer

Answer: Their equilibrium wages are well above the minimum wage

Q52: Workforce planning involves all of the following except

View Answer

Answer: examining production plans in a factory

Q53: Working relationships between these organizations are more stable and longer lasting

View Answer

Answer: Virtual

Q54: Working-age households without earnings have generally seen their benefits fall behind average incomes, unless they have children

View Answer

Answer: Correct – True

Q55: Workplace health promotion (WHP) has been defined as the combined efforts of employers, employees and society to improve the health and well-being of people at work

View Answer

Answer: Correct – True

Q56: World Wide Delivery Service Corporation develops a way to speed up its deliveries and reduce its costs. We would expect that this would

View Answer

Answer: raise the demand for existing shares of the stock, causing the price to rise

Q57: Written defamation is called slander

View Answer

Answer: False – Answer

Q58: WWW stands

View Answer

Answer: world wide web

Q59: XDF Corporation had a P/E ratio of 25, earnings per share of USD4, and retained earnings per share of USD3. What was its dividend yield

View Answer

Answer: 1percent

Q60: Y = C + I + G + NX is an identity because

View Answer

Answer: the equality holds due to the way the variables are defined

Q61: Yield management is not especially useful where

View Answer

Answer: The service/product can be stored

Q62: You and several of your key team leader are really struggling with estimating the overall cost of the project.The most probable cause for this estimating diffculty can be contributed to

View Answer

Answer: initial poor scope definition

Q63: You are a junior project manger with a little over 3 years actual project experience .You have just started to working on your first international project.After spending the 3 weeks in foreign you are feeling very disoriented .This known as

View Answer

Answer: Culture shock

Q64: You are a member of your company’s project office. The company is running many concurrent projects; most of them share a resource pool. Understanding how resources are utilized across projects is seen as being essential to cost effectiveness and profitability.
You recently received an inquiry to assess the benefits of using project management software to manage the company’s project portfolio.
Which of the following is true

View Answer

Answer: Project management software has the capability to help organize resource pools

Q65: You are a new project manager at a utility. In working on your first project you are referring to the project templates, company glossary, ABT Workbench Manual, and archives from previous projects. These tools are helping you with

View Answer

Answer: Project planning methodology

Q66: You are a PM at a pharmaceutical company. You are the project manager in charge of the development of a new drug that will reduce the after effects of chemo-therapy.
What is an assumption that you might have as part of your project plan

View Answer

Answer: There will not be a cure for cancer in the next 5 years

Q67: You are a project manager leading a cross-functional project team in a weak matrix environment. None of your project team members report to you functionally and you do not have the ability to directly reward their performance. The project is difficult, involving tight date constraints and challenging quality standards. Which of the following types of project management power will likely be the MOST effective in this circumstance

View Answer

Answer: Expert

Q68: You are about 30percent through a project. In reviewing the product requirements you realize that one of the product functionalities has been omitted in the project plan. At this point you

View Answer

Answer: Submit a change request to the change control board and re-baseline the project.

Q69: You are approximately 30percent through your project and the sponsor wants a forecast of the final budget based on what has already been spent. You create an S curve chart display of what kind of performance report

View Answer

Answer: Trend analysis

Q70: You are asked to take over a project with lot of pending scope change requests. To assess the change impact, you should get hold of

View Answer

Answer: WBS

Q71: You are assigned as the project manager in a project with an aggressive schedule. During a recent meeting your team complained about the high pressure applied and the many hours of overwork time. What is the preferred solution to handle the problem

View Answer

Answer: Try to obtain additional budget and time

Q72: You are attending a meeting with your purchasing department to explain the recent approved scope change and assist in negotiating the changes required to the contract. The vendor representative states up front t the meeting ,that all negotiations must be Complited by 2.30pm to allow him to catch his flight considering the current city traffic issues. What kind of negotiation technique is this

View Answer

Answer: Dead line

Q73: You are aware that an employee in your project may potentially get a promotion – however, there is a possibility that he may get transferred after his promotion, thus impacting your project. In this situation, you should

View Answer

Answer: After the employee gets the promotion and is told of the transfer, you ask him to prepare a transition plan

Q74: You are building the budget for your project. You don’t have detailed requirements for the project yet. However, a fellow project manager completed a similar project a year ago, and has his budget assumptions and final costs documented. You decide to use this information as the basis of your cost estimating. This is called

View Answer

Answer: Analogous estimating

Q75: You are competing for a new contract that is triple the value of your current contract. At your interview, you are asked to draw on your previous 2 years of work experiences to explain critical success factors on an effective software development cycle. The interviewer’s are familiar with parties you may have worked with and specifically ask who have worked with at two companies. You did not choose names from either of the companies mentioned for your reference list. How should you reply

View Answer

Answer: Suggest that you can provide additional references after receiving approval from the individuals to use their names

Q76: You are conducting a product analysis in scope planning by prioritizing spoken and unspoken customer wows, wants and needs; translating these needs into technical characteristics and specification to build and deliver a quality product or service by focusing everybody toward customer satisfaction. This process is called

View Answer

Answer: Quality function development

Q77: You are considering outsourcing some of the work on your project. Doing this will reduce the amount of time it takes to complete the milestone, and it will increase the budget. You should document your decision and the reasons for it in

View Answer

Answer: The project plan

Q78: You are considering whether to buy or make a software product.
If you buy, the cost is USD80,000 and the cost of procurement and integrating in your company is USD1000
If you want to build yourself, the product will require 7 software engineers working 3 months. Salary of each software engineer is USD4,000 per month. The overhead costs apportioned to the project will be USD2,000.
Which option will you choose

View Answer

Answer: Buy

Q79: You are continually faced with tasks coming in late because your resources are being pulled off to handle other “urgent” situatins. You have set up a conference with several of the managers who have been doing this on a regular basis. What technique might you use to alleviate the current situation

View Answer

Answer: Problem solving

Q80: You are currently working for York Automobile,a market leader in manufacturing cars. Due to a shortage in petroleum based fuel as well as advent of new technology, the company has decided to venture into producing electrically powered cars.This project will be initiated due to a

View Answer

Answer: Market demand

Q81: You are faced with two very important decision in your life. What is the better decision financially

View Answer

Answer:

Q82: You are in the build phase of the project. But it has run into several unanticipated problems. Several risks have surfaced which you had not anticipated earlier. The project is over-budget and behind schedule. What should you do

View Answer

Answer: Perform updated risk identification and analysis

Q83: You are in the implementation phase of a project. At this point, which of the following is the lowest source of conflict for you

View Answer

Answer: Conflict over personality issues

Q84: You are in the process of creating a project plan for the launch of a new drug. While creating the plan, your Finance Manager provided some insights about marketing the new drug which was very beneficial to you. This shows that

View Answer

Answer: Every stakeholder has skills and knowledge that can be used in developing the project plan

Q85: You are in the vendor management department of your company which sources computer hardware from companies. You recently went on an official trip to an Asian country to understand the business proposition of a potential vendor. The vendor took you out to lunch and gave you some gifts, as is customary in that country. You must

View Answer

Answer: Accept the gift because it is a custom in that country, and also inform your manager

Q86: You are managing a project in a foreign country, where you realize that you will have to pay a fee to some government agencies to get your work done. You should

View Answer

Answer: Pay the fee to the government agencies

Q87: You are managing a project to develop nutritional soda for the “under 20” market. You have recently heard that the client calls your progress reports the “Code of Crap” because they seem to be written in a foreign language and incomprehensible. This situation could have been avoided by-

View Answer

Answer: Developed a communications plan

Q88: You are managing the development of a highly controversial project. Today you called a team meeting and explained the project objectives to the team and several members stood up and left citing philosophical objections to the project. You chased them down the hall trying to convince them to work on the project and explaining that you would use the best quality management plan available for this work. One of the team members stopped abruptly and demanded to know what the purpose of such a plan would be. You explained that the objective of any quality management plan is to-

View Answer

Answer: Improve quality in every aspect of project performance

Q89: You are on the project selection team and must decide on only one project to approve. Of the following 2 possible project which would you select and why?
Calgary: payback period is 12 months ,and NPV is 350
Toronto: payback period is 24 months, and NPV is 400

View Answer

Answer: Can not be determined based on the information provided

Q90: You are one of four full-time project managers in an organization.You all share an administrative person. There are generally 8-10 projects per year that involve about 25percent of the organization’s employees, however, these employees do not report to you. Your organization can best be classified as

View Answer

Answer: Balanced matrix

Q91: You are one of ten full-time project managers in your organization. You all share two administrative persons. There are generally 3.0 – 4.0 projects per year that involve about 3.0percent of the organization employees – however, these employees do not report to you. Your organization can best be classified as

View Answer

Answer: Balanced

Q92: You are performing a project management audit in your company and find that most of the project plans are neither consistent nor up-to-date. Which of the following statements is not true

View Answer

Answer: The project plan is secondary because it is only the results that matter

Q93: You are ready to enter a negotiating session with a group that is from Russia. The Russians have been known to be aggressive and assertive people who like to talk much more than they like to listen. To earn your bonus, you must not be at a disadvantage in your negotiations with them. Therefore, you must concentrate on-

View Answer

Answer: Active listening

Q94: You are responsible for ensuring that your seller’s performance meets contractual requirements. For effective contract administration, you should-

View Answer

Answer: Implement the contract change control system

Q95: You are responsible for hiring inside salespeople at Acme, Inc. What jobs might you expect these people to perform

View Answer

Answer: all of these.—a. Free outside salespeople to spend time with major accounts. b. Use the phone to find new leads. c. Act as liaisons between outside salespeople and customers. d. Service accounts

Q96: You are responsible for launch operations of different NASA satellites. Your role is that of a

View Answer

Answer: Program Manager

Q97: You are responsible for the communication controls for the Genesis series of satellites. Your current assignment is

View Answer

Answer: Program management

Q98: You are reviewing a risk of lists identified by the team and now need to “categorize” the risk s which will facilitate the risk monitoring process. Which of the following risk events would present the highest risk to the “schedule category” of risks

View Answer

Answer: Delays in obtaining required approvals

Q99: You are reviewing several contracts to determine the earned value techniques to be used for performing reporting. One of the contracts scope of work contains a repetitive process. Since this contracts entails 70percent of the total project work, which earned value reporting technique would be the best to use

View Answer

Answer: Line of Balance (LOB)

Q100: You are reviewing several feasiblity reports.One report shows a benefit cost ratio of 2.1.This means

View Answer

Answer: The payback is 2.1 times the costs