Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which process is applied to break down the project into smaller, more manageable elements

View Answer

Answer: Scope Definition

Q2: Which process is not included in Project Cost Management

View Answer

Answer: Closeout

Q3: Which process is not included in Project Time Management

View Answer

Answer: Work breakdown structure (WBS)

Q4: Which promotion tool is most effective in building up buyers preferences, convictions and most importantly actions

View Answer

Answer: personal selling

Q5: Which proposition correctly describes the concept of a right

View Answer

Answer: Rights protect a persons interests

Q6: Which quantitative job analysis technique can be conducted online

View Answer

Answer: position analysis questionnaire

Q7: Which reinforces why it is NOT recommended that personality tests be only used for selection

View Answer

Answer: Test cannot predict the job performance

Q8: Which research paradigm is based on the pragmatic view of reality

View Answer

Answer: mixed research

Q9: Which research paradigm is least concerned about generalizing its findings

View Answer

Answer: qualitative research

Q10: Which sales management tool shows which customers and prospects to see during the next 12 months and in which months, as well as which activities to carry out

View Answer

Answer: Annual call plan

Q11: Which scale is the simplest form of measurement

View Answer

Answer: Nominal

Q12: Which scientific method focuses on testing hypotheses developed from theories

View Answer

Answer: Deductive method

Q13: Which scientific method is a bottom-up or generative approach to research

View Answer

Answer: Inductive method

Q14: Which scientific method is a top-down or confirmatory approach

View Answer

Answer: Deductive method

Q15: Which scientific method often focuses on generating new hypotheses and theories

View Answer

Answer: Inductive method

Q16: Which section of a job description should define the limits of the jobholder’s authority, direct supervision of other personnel, and budgetary limitations

View Answer

Answer: responsibilities and duties

Q17: Which sentence does not show a positive tone

View Answer

Answer: We apologize for inconveniencing you during the remodelling

Q18: Which sentence illustrates the “you” attitude

View Answer

Answer: So that your order can be completed promptly, please send another copy of the requisition

Q19: Which statement about the Analytical Hierarchy Process is false

View Answer

Answer: AHP can be used to capture choice options that do not yield positive outcomes

Q20: Which statement about the use of the profile model is best

View Answer

Answer: For a given level of risk, a positive move on the return axes would indicate a superior project

Q21: Which statement describing attributes of the Project Manager is incorrect

View Answer

Answer: If required, the Project Manager may try to use politics through power struggles or organizational games

Q22: Which statement is not true about Maslow’s highest hierarchy of needs

View Answer

Answer: Often refuse promotion to management

Q23: Which statement is true regarding catalog marketing

View Answer

Answer: all of these statements are true. — a. More and more catalogs are going digital. b. Consumers make 36 percent of their purchases online. c. Customers who receive print catalogs are more likely to buy online. d. Catalog marketing is increasing in popularity

Q24: Which statement regarding project selection and screening criteria is best

View Answer

Answer: The most complete model in the world is still only a partial reflection of organization reality

Q25: Which statement regarding project selection is best

View Answer

Answer: Every decision model has both objective and subjective factors

Q26: Which statement relating to Core Processes and Facilitating Processes is true

View Answer

Answer: Unlike Facilitating processes, core processes have clear dependencies and are performed in same order in most projects

Q27: Which statement should be created first and foremost

View Answer

Answer: Vision

Q28: Which statements are incorrect

View Answer

Answer: Selection creates a pool of talent to consider for future jobs

Q29: Which statements are legitimate challenges to utilitarian ethical theory

View Answer

Answer: The end may justify the means.B. There is no consensus among utilitarians on how to measure and determine the overall good.C. It is difficult to know how to consider the consequences for all the parties that will be affected by an act.—all of these

Q30: Which step in the sales process is necessary if the salesperson wants to ensure customer satisfaction and repeat business

View Answer

Answer: Follow-up

Q31: Which strategic level is typically responsible for developing annual objectives and short- term strategies

View Answer

Answer: Functional level

Q32: Which strategic level is typically responsible for developing annual objectives and short-term strategies

View Answer

Answer: Functional level

Q33: Which strategy used to promote qualitative research validity uses multiple research methods to study a phenomenon

View Answer

Answer: Methods triangulation

Q34: Which task has the greatest schedule variance?
assignment mcq

View Answer

Answer: Task 2

Q35: Which task is ahead of schedule and under cost?
assignment mcq

View Answer

Answer: Task 4

Q36: Which task is most over budget?
assignment mcq

View Answer

Answer: Task 2

Q37: Which task is on schedule with a cost variance of USD0?
assignment mcq

View Answer

Answer: Task 3

Q38: Which technique allocates different rows in a table to different database servers

View Answer

Answer: horizontal partitioning

Q39: Which technique assigns different columns to different database servers

View Answer

Answer: vertical partitioning

Q40: Which term defines the process of project compliance with policies and procedures

View Answer

Answer: Quality audits

Q41: Which term is not a related to counterbalancing

View Answer

Answer: Matching

Q42: Which term refers to a written statement that describes the activities and responsibilities of the job

View Answer

Answer: job description

Q43: Which term refers to publishing several articles from the data collected in one large study

View Answer

Answer: Partial publication

Q44: Which the type of entrepreneurship

View Answer

Answer: All of these—a. Private entrepreneurship b. Public entrepreneurship c. Joint entrepreneurship d. Cooperative entrepreneurship

Q45: Which time series model below assumes that demand in the next period will be equal to the most recent period’s demand

View Answer

Answer: naive approach

Q46: Which time series model uses past forecasts and past demand data to generate a new forecast

View Answer

Answer: exponential smoothing

Q47: Which tool and technique integrates scope, cost and schedule in measuring project performance

View Answer

Answer: Earned value

Q48: Which tools or techniques are not used in activity sequencing

View Answer

Answer: Expert judgment

Q49: Which topics should not be introduced by an interviewer

View Answer

Answer: All these are topics that should not be asked in an interview—Your religious affiliationChildren or child-care arrangementsPregnancy, any health conditions, or disabilities not related to job performance

Q50: Which two data collection methods are frequently used together

View Answer

Answer: direct observation and interviewing

Q51: Which type of bilateral contract is used for high dollar, standard items

View Answer

Answer: IFB (Invitation for Bid)

Q52: Which type of class relationship can be described as “is a”

View Answer

Answer: None of these —A). inheritanceB). associationC). multiplicityD). aggregation

Q53: Which type of customer has an emotional attachment to the brand or firm

View Answer

Answer: committed customer

Q54: Which type of design can be used when the goal is to create a step-by-step increase (or decrease) in the amount, accuracy, or frequency of some behavior over a period of time

View Answer

Answer: Changing-criterion design

Q55: Which type of interview allows the questions to emerge from the immediate context or course of things

View Answer

Answer: Informal conversational interview

Q56: Which type of leadership is best suited for optimizing team performance in projects

View Answer

Answer: Participative leadership

Q57: Which type of reliability refers to the consistency of a group of individuals’ scores on two equivalent forms of a test designed to measure the same characteristic

View Answer

Answer: Equivalent forms

Q58: Which type of research provides the strongest evidence about the existence of cause-and-effect relationships

View Answer

Answer: experimental Research

Q59: Which type of sale occurs when one consumer sells a product directly to another with or without the assistance of a commercial intermediary

View Answer

Answer: consumer-to-consumer sale

Q60: Which type of salesperson fits better with today’s marketing concept

View Answer

Answer: problem-solver

Q61: Which type of software is focused on supporting communication, collaboration and coordination

View Answer

Answer: Groupware

Q62: Which type of unemployment measures only those who are temporarily unemployed

View Answer

Answer: frictional unemployment

Q63: Which type of validity refers to the ability to infer that the independent and dependent variables are related ant that the measured strength of the relationship is accurate

View Answer

Answer: Statistical conclusion validity

Q64: Which type of validity refers to the degree to which you can infer that the relationship between two variables is causal

View Answer

Answer: Internal validity

Q65: Which type of validity refers to the factual accuracy of an account as reported by the researcher

View Answer

Answer: Descriptive validity

Q66: Which type of warranty is enacted if a service or product does not meet the level of quality specified in the contract

View Answer

Answer: Express warranty

Q67: Which types of organisational knowledge is a source of competitive advantage

View Answer

Answer: Collective and shared experience accumulated through systems, routines and activities of sharing across the organization

Q68: Which types of unemployment are included in the natural rate of unemployment

View Answer

Answer: frictional and structural unemployment

Q69: Which use case relationship is used to model the relationship between a use case and an actor

View Answer

Answer: None of these —A). depends onB). inheritanceC). extendsD). uses

Q70: Which variation of personal interview surveys helps reduce the cost of locating consumer respondents

View Answer

Answer: Mall intercept interviews

Q71: Which view argued that aggression was a healthy release for primitive survival instincts

View Answer

Answer: The neo-Freudians

Q72: Which word does not show gender bias

View Answer

Answer: Nurse

Q73: Which would be classified as a stakeholder

View Answer

Answer: All of them —s/b—All of these—A. Communities B. Banks C. Suppliers D. All of them

Q74: Which would be the most appropriate method of controlling stock in a retail shop

View Answer

Answer: Periodic Review

Q75: Which___percent confidence interval will be the widest (i.e., the least precise) for a particular data set that includes exactly 500 cases

View Answer

Answer: 99percent

Q76: While archiving the project records specific attention must be paid if[7]

View Answer

Answer: A contractual agreements are involvedB significant procurements involving key financial records are involved—a and b

Q77: While college papers require documentation of sources, workplace reports seldom document sources

View Answer

Answer: False – Answer

Q78: While creating the agenda for a status meeting with the team, a project manager receives input from one team member that an item should be added. Another team member says the team is not ready to resolve the item during the meeting. After much discussion, the project manager decides to put the item on the agenda as an initial discussion item only. Which conflict resolution technique is the project manager using

View Answer

Answer: Compromise

Q79: While delivering educational material on internet in Education, which issue is most important

View Answer

Answer: Model: Push/Pull

Q80: While doing risk response planning, you realize that there is a very critical risk which may have a high impact on the project completion. So, you create a fallback plan which could include any of the following conditions EXCEPT

View Answer

Answer: Subcontracting the project to an outside Vendor

Q81: While implementing your project, a team member brings to your notice, a risk that was not mentioned in the Risk Response Plan. In this case, you should

View Answer

Answer: Perform Additional Risk Response Planning to control the risk

Q82: While obtaining responses from prospective sellers, you mention that you will “Require certified PMPs as project managers for the project.” This is an example of

View Answer

Answer: Objective Evaluation Criteria

Q83: While resource planning for your project, you visited the functional manager of engineering many times but she refused to supply resources for the project. First, the excuse was that her department was too busy. The next time, the department was undergoing reorganization. This is causing your project to slip the schedule. The lack of which of the following is the MOST probable reason for her lack of support

View Answer

Answer: Project charter

Q84: While writing your closing paragraph you should avoid

View Answer

Answer: Statements that encourage future controversy

Q85: While you may not have the time or interest to learn about every culture, you can adapt to any culture by using all of the following techniques except

View Answer

Answer: learn that people are typical of their race and gender

Q86: Who accepts all of the risk associated with a mutual fund’s portfolio of stocks and/or bonds

View Answer

Answer: the fund’s shareholders

Q87: Who are the people that actually use system to perform or support work be completed

View Answer

Answer: None of these.system analysts system owners system builders

Q88: Who are the people that actually use the system to perform or support the work to be completed

View Answer

Answer: none of these—system analysts system designers system owners system builders

Q89: Who are the strategy makers in an organization

View Answer

Answer: Please refer to the discussion in the section titled “The Strategy Makers” on pages 9-10

Q90: Who argued that the best way to motivate workers is to build opportunities for challenge and achievement into their jobs via job enrichment

View Answer

Answer: Frederick Herzberg

Q91: Who determines the basis on which a company can compete in the selected product- market arena

View Answer

Answer: Business-level strategic managers

Q92: Who determines the basis on which a company can compete in the selected product-market arena

View Answer

Answer: Business-level strategic managers

Q93: Who does not play a key role in the process of training and not entrusted with any responsibility in the entire process

View Answer

Answer: Customers/ vendors

Q94: Who invented ethics of duty

View Answer

Answer: Kant, I

Q95: Who is described as being a radical behaviorist

View Answer

Answer: Pavlov

Q96: Who is interviewed by managers collecting job analysis data

View Answer

Answer: All of these—a. individual employees b. groups of employees with the same job c. supervisors who know the job

Q97: Who is responsible for the maintenance of the ‘lists’ of independent trade unions

View Answer

Answer: The Certification Officer

Q98: Who is the chairman of the “All india small scale industries board”

View Answer

Answer: Central minister

Q99: Who orginates the project charter

View Answer

Answer: A manager external to the project

Q100: Who originates the Project Charter

View Answer

Answer: A manager external to the project