Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following is part of a static view of information

View Answer

Answer: Data flow model

Q2: Which of the following is passive

View Answer

Answer: The office has already been rented

Q3: Which of the following is possible in a factorial design with two independent variables

View Answer

Answer: There is only one main effect present b. There are two main effects presentc. There are two main effects and an interaction effect present—all of these are possible

Q4: Which of the following is probably NOT a part of a situation analysis

View Answer

Answer: a computer company asks ten lawyers to participate in a focus group on how they use computers

Q5: Which of the following is selected on the basis of cost, capacity, speed of data retrieval and device cost

View Answer

Answer: RAM.hard-disk

Q6: Which of the following is sometimes used as an indicator of subjective career success

View Answer

Answer: Career satisfaction

Q7: Which of the following is the act of designing the company’s offering and image to occupy a distinctive place in the mind of the target market

View Answer

Answer: Positioning

Q8: Which of the following is the area from which applicants can be recruited

View Answer

Answer: Labor markets

Q9: Which of the following is the benefit of the network analysis approach

View Answer

Answer: Allows progress to be monitored against plan

Q10: Which of the following is the best example of an organizational buyer

View Answer

Answer: A store owner buying hand-painted slate signs to sell in his store

Q11: Which of the following is the correct order of Stevens’ four levels of measurement

View Answer

Answer: Nominal, ordinal, interval, ratio

Q12: Which of the following is the correct sequence of steps in the marketing research process

View Answer

Answer: Defining the problem; analyzing the situation; getting problem-specific data; interpreting the data; solving the problem

Q13: Which of the following is the description of good sales people

View Answer

Answer: Organized

Q14: Which of the following is the direct expression of a plain untruth

View Answer

Answer: suggestio falsi

Q15: Which of the following is the discount rate that equates the present values of the two sets of flows

View Answer

Answer: Internal Rate of Return

Q16: Which of the following is the estimated amount of time required to complete a task, based on a weighted average of pessimistic, optimistic, and expected duration

View Answer

Answer: most likely duration

Q17: Which of the following is the first phase of the Systems Implementation phase

View Answer

Answer: conduct system test

Q18: Which of the following is the first step in designing a system for in-house development

View Answer

Answer: design the application architecture

Q19: Which of the following is the first step in user interface design process

View Answer

Answer: chart the dialogue

Q20: Which of the following is the first task undertaken by system developers during the procurement phase

View Answer

Answer: research technical criteria and options

Q21: Which of the following is the formal reward provided by organization that lends itself to being related to performance

View Answer

Answer: Merit plans

Q22: Which of the following is the formula for range

View Answer

Answer: H – L

Q23: Which of the following is the highest point of Maslow’s hierarchy

View Answer

Answer: Self-fulfillment

Q24: Which of the following is the last phase of the Systems Construction phase

View Answer

Answer: write and test new programs

Q25: Which of the following is the last step in modeling class interactions, behaviors, and states that support the use-case scenarios

View Answer

Answer: model object states

Q26: Which of the following is the lowest risk, least extent of change

View Answer

Answer: Business process automation.

Q27: Which of the following is the method that an organization goes through to communicate job opening

View Answer

Answer: Job postings and bidding

Q28: Which of the following is the most correct statement about price controls

View Answer

Answer: Price controls often hurt those they are designed to help

Q29: Which of the following is the most efficient random sampling technique discussed in your chapter

View Answer

Answer: Proportional stratified sampling

Q30: Which of the following is the most key element of contract

View Answer

Answer: Offer

Q31: Which of the following is the output of Source Selection

View Answer

Answer: Contract

Q32: Which of the following is the primary advantage of college recruiting

View Answer

Answer: access to a source of management trainees

Q33: Which of the following is the primary advantage of lecturing as a method of training

View Answer

Answer: appropriate for large groups

Q34: Which of the following is the primary disadvantage for employers who use private employment agencies to fill positions

View Answer

Answer: Applicant screening may not be thorough

Q35: Which of the following is the primary disadvantage of using audiovisual-based training instead of lectures

View Answer

Answer: high costs

Q36: Which of the following is the primary disadvantage of using internal sources of candidates to fill vacant positions in a firm

View Answer

Answer: potential to lose employees who aren’t promoted

Q37: Which of the following is the reason(s) why project managers need to understand their organization’s mission and strategy

View Answer

Answer: Both A and B are correct—s/b—Both—A) To make appropriate decisions and adjustments B) To be effective project advocates

Q38: Which of the following is the researcher usually interested in supporting when he or she is engaging in hypothesis testing

View Answer

Answer: The alternative hypothesis

Q39: Which of the following is the responsibility of proposed project manager

View Answer

Answer: All of the given options—Project Plan and strategy Description of Project Organization Development of organizational Chart

Q40: Which of the following is the software reuse step that involves the design of a reusable piece of software, starting from existing software assets or from scratch

View Answer

Answer: storage

Q41: Which of the following is the totality of features that affect how a product looks and functions in terms of customer requirements

View Answer

Answer: Design

Q42: Which of the following is the type of nonexperimental research in which the primary independent variable of interest is categorical

View Answer

Answer: causal-comparative research

Q43: Which of the following is true about ISO 14000 certification

View Answer

Answer: It deals with environmental management

Q44: Which of the following is true about procurement documents

View Answer

Answer: Procurement documents are used to solicit proposals from prospective sellers.B. Invitation for Bid and Request for Proposal are two examples of procurement documents.C. Procurement documents should be structured to facilitate accurate and complete responses from prospective sellers.D. b and c—all of these

Q45: Which of the following is true at the profit-maximizing quantity for both a perfectly competitive firm and a monopoly

View Answer

Answer: Marginal revenue equals marginal cost

Q46: Which of the following is true concerning evaluation criteria

View Answer

Answer: Can often be found in procurement documentsB. Can be objective or subjectiveC. Used to rate or score proposalsD. May be limited to purchase price if procurement item is readily available from number of sources—all of these

Q47: Which of the following is true concerning observation

View Answer

Answer: It is often not possible to determine exactly why the people behave as they do

Q48: Which of the following is true in regard to the Code of Accounts

View Answer

Answer: It is the collection of unique identifiers generally assigned to WBS items

Q49: Which of the following is true of marginal revenue for a monopolist that charges a single price

View Answer

Answer: P > MR because the monopolist must decrease price on all units sold in order to sell an additional unit

Q50: Which of the following is true of monopoly

View Answer

Answer: There are no close substitutes for the product being produced

Q51: Which of the following is true of the null and alternative hypotheses

View Answer

Answer: Exactly one hypothesis must be true

Q52: Which of the following is true regarding postpurchase dissonance

View Answer

Answer: The importance of the decision to the consumer is one factor that influences the probability and magnitude of postpurchase dissonance

Q53: Which of the following is true regarding schedule variances

View Answer

Answer: They sometimes impact the schedule

Q54: Which of the following is true regarding word-of-mouth (WOM)

View Answer

Answer: Consumers trust WOM more than many other sources

Q55: Which of the following is typically responsible for paying the fees charged by a private employment agency when an applicant is placed in a job

View Answer

Answer: employers

Q56: Which of the following is unethical

View Answer

Answer: Hiding negative information

Q57: Which of the following is used to come up with a solution to the assignment problem

View Answer

Answer: Hungarian method

Q58: Which of the following is usually not a characteristic of qualitative research

View Answer

Answer: Deductive design

Q59: Which of the following is usually the most expensive way to collect data from consumers

View Answer

Answer: Personal interviews

Q60: Which of the following is what system does and includes system design, reliability, quality, maintainability and reparability;

View Answer

Answer: Performance

Q61: Which of the following is(are) an input process method(s)

View Answer

Answer: All of these —A). smart cardB). biometricC). optical markD). point-of-sale

Q62: Which of the following is(are) criteria for producing a quality data model

View Answer

Answer: a good data model is flexiblea good data model is adaptable to future needs

Q63: Which of the following is(are) data distribution option(s)

View Answer

Answer: All of these —A). replicate specific tables or subsets on different serversB). store all data on a single serverC). store specific tables on different serversD). store subsets of specific tables on different servers

Q64: Which of the following is(are) goals of database design

View Answer

Answer: All of these —A). a DB should be reliableB). a DB should be scalableC). a DB should support the business requirements of the information systemD). a DB should provide for efficient storage

Q65: Which of the following is(are) human engineering guideline(s)

View Answer

Answer: All of these —A). Users should not be allowed to proceed without correcting an error.B). The system user should always be aware of what to do next.C). Anticipate the errors users might make.D). Use display attributes sparingly

Q66: Which of the following is(are) shown on a network architecture DFD

View Answer

Answer: All of these —A). processor specificationsB). transport protocolsC). clients and their physical locationsD). servers and their physical locations

Q67: Which of the following is(are) the deliverables of the Systems Implementation phase

View Answer

Answer: operational system

Q68: Which of the following is(are) the inputs to the Systems Construction phase

View Answer

Answer: All of these —A). design prototypesB). redesigned business processesC). physical design specificationsD). documentation

Q69: Which of the following is(are) the primary inputs into the task of writing and testing new programs

View Answer

Answer: programming plan test data

Q70: Which of the following is(are) the step(s) in the output design process

View Answer

Answer: All of these —A). specify physical output requirementsB). identify system outputs and review logical requirementsC). design, validate, and test outputsD). design any preprinted forms

Q71: Which of the following is(are) the task(s) of the Systems Conversion phase

View Answer

Answer: build and test networks

Q72: Which of the following is(are) the UML level of visibility

View Answer

Answer: publicprotected

Q73: Which of the following is(are) utilized in Rapid Application Development (RAD)

View Answer

Answer: structured techniquesjoint application development techniques

Q74: Which of the following is/are input(s for Solicitation Planning

View Answer

Answer: a Procurement Management Planb Statement(s) of Work

Q75: Which of the following is/are necessary condition(s) for causation

View Answer

Answer: The relationship conditionb. The temporal antecedence conditionc. The lack of alternative explanation condition—all of these

Q76: Which of the following items are not considered accomplishing integrity in project management

View Answer

Answer: Training to understand how to manager relationships with other from different cultures

Q77: Which of the following items are not considered to be export promotion measures

View Answer

Answer: Quota certificate

Q78: Which of the following items involves the quantitative aspects of planning

View Answer

Answer: Budget development

Q79: Which of the following kinds of unemployment is associated with economic fluctuations

View Answer

Answer: cyclical unemployment

Q80: Which of the following knowledge areas are part of Project Closure

View Answer

Answer: Communications

Q81: Which of the following life cycle phases includes brainstorming and common sense at planning stage

View Answer

Answer: Conceptualization

Q82: Which of the following links, the organization to its individual customers, employees, suppliers, and other partners for their mutual long-term benefits

View Answer

Answer: Relationship marketing

Q83: Which of the following lists correctly identifies the four expenditure categories of GDP

View Answer

Answer: consumption, government purchases, investment, net-exports

Q84: Which of the following lot-sizing techniques is likely to prove the most complex to use

View Answer

Answer: The Wagner-Whitin algorithm

Q85: Which of the following makes involuntary turnover potentially more costly than a similar level of voluntary turnover

View Answer

Answer: Staffing costs for a new hire

Q86: Which of the following managerial functioning contribute to human resource management

View Answer

Answer: All of these—a. Recruitment and selection b. Performance management , training and development c. Retention, industrial relations

Q87: Which of the following managers develop operational plans for the project

View Answer

Answer: Line mangers

Q88: Which of the following means that the consumer is enthusiastic about a particular brand and is somewhat immune to actions by competitors

View Answer

Answer: commitment

Q89: Which of the following method is not a depreciation method

View Answer

Answer: Some of year’s digits

Q90: Which of the following methods determines if an applicant meets the minimum requirements for the job

View Answer

Answer: application form

Q91: Which of the following methods is least likely to be used for explaining project planning guidelines to the team

View Answer

Answer: Formal project report

Q92: Which of the following methods is used to gather job analysis data

View Answer

Answer: All of these—a. interviews b. questionnaires c. observation

Q93: Which of the following might be considered subcultures in Canada

View Answer

Answer: All of these—hockey fansMetisQuebecois

Q94: Which of the following mixed research rationales seeks elaboration, enhancement, illustration, clarification of the results from one method with the results from the other method

View Answer

Answer: Complementarity

Q95: Which of the following models of conflict resolution allows a cooling off period, but seldom resolves the issue in the long term

View Answer

Answer: Withdrawal

Q96: Which of the following motivates most employees over 65 to work

View Answer

Answer: schedule flexibility

Q97: Which of the following must be present to have a contract

View Answer

Answer: No answer

Q98: Which of the following need(s) to be obtained when doing research with children

View Answer

Answer: Informed consent from the parent or guardianb. Assent from the child if he or she is capable—Both a and b

Q99: Which of the following numbers is not associated with shares of a company’s stock

View Answer

Answer: term

Q100: Which of the following observations about the use of a marketing information system (MIS) is FALSE

View Answer

Answer: An MIS identifies problems that need solving