Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following is not an advantage of Job Specialization

View Answer

Answer: It always results in higher work satisfaction

Q2: Which of the following is NOT an advantage of mail surveys as a method of quantitative research

View Answer

Answer: High response rates

Q3: Which of the following is NOT an advantage of programmed learning

View Answer

Answer: Training is similar to the coaching method

Q4: Which of the following is not an advantage of studying multiple cases

View Answer

Answer: Cost is lower and depth of analysis is easier when you study multiple cases in a single research study

Q5: Which of the following is NOT an advantage of telephone surveys

View Answer

Answer: They are especially good for getting confidential and personal information

Q6: Which of the following is not an advantage of training as an individual

View Answer

Answer: Very expensive

Q7: Which of the following is not an advantage of using a private employment agency

View Answer

Answer: screening may not be as thorough

Q8: Which of the following is not an advantage of using interviews to collect job analysis data

View Answer

Answer: some information may be exaggerated or minimized

Q9: Which of the following is not an advantage of working in teams

View Answer

Answer: Increased savings for the organization

Q10: Which of the following is NOT an alternative if a consumer decides to retain a product’s package

View Answer

Answer: recycle it

Q11: Which of the following is not an appropriate reason to provide members of your project team with additional training

View Answer

Answer: Excessive overtime requirements in order to meet the project schedule

Q12: Which of the following is not an aspect of the promotion mix

View Answer

Answer: Strategic positioning

Q13: Which of the following is not an asset of a “Born-on-the-Net” firm

View Answer

Answer: Management willing to take risks

Q14: Which of the following is NOT an assumption of linear programming

View Answer

Answer: Diminishing returns to the variable factors of production

Q15: Which of the following is not an assumption of the classical decision model

View Answer

Answer: Choice is made once sufficient information on alternatives is available

Q16: Which of the following is not an assumption underlying testing and measurement

View Answer

Answer: Error is rarely present in the measurement process

Q17: Which of the following is not an element of people

View Answer

Answer: Flow of activities

Q18: Which of the following is not an element of physical evidence

View Answer

Answer: Employee Training

Q19: Which of the following is not an elements of traditional job design

View Answer

Answer: Employee number chart

Q20: Which of the following is not an ethical guideline for conducting research with humans

View Answer

Answer: Telling participants they must continue until the study has been completed

Q21: Which of the following is not an example of a nonrandom sampling technique

View Answer

Answer: Cluster

Q22: Which of the following is NOT an example of a type of schedule report

View Answer

Answer: fishbone diagram

Q23: Which of the following is NOT an example of an intangible benefit

View Answer

Answer: reduced credit losses

Q24: Which of the following is not an identified risk of e-business

View Answer

Answer: Strategic risk

Q25: Which of the following is not an important characterizes of an effective trainer

View Answer

Answer: Having good physical features

Q26: Which of the following is not an important stock exchange in the United States

View Answer

Answer: Chicago Mercantile Exchange

Q27: Which of the following is NOT an information system application layer

View Answer

Answer: database layer

Q28: Which of the following is not an input into organizational planning

View Answer

Answer: Recruitment practices (Recruitment practices is an input of Staff Acquisition.)

Q29: Which of the following is not an input into procurement planning

View Answer

Answer: Vendor lists

Q30: Which of the following is not an input into Project Plan Development

View Answer

Answer: Project Planning Methodology

Q31: Which of the following is not an input into solicitation planning

View Answer

Answer: Procurement documents

Q32: Which of the following is not an input to Contract Administration

View Answer

Answer: All of them are inputs to Contract Administration

Q33: Which of the following is not an input to cost budgeting

View Answer

Answer: Risk management plan

Q34: Which of the following is not an input to overall change control

View Answer

Answer: Configuration management system

Q35: Which of the following is not an input to Team Development

View Answer

Answer: Reward and recognition systems

Q36: Which of the following is not an input to the cost control process

View Answer

Answer: Performance measurement

Q37: Which of the following is not an input to the Quality Control Process

View Answer

Answer: Standard and Regulations

Q38: Which of the following is not an integral part of training programme

View Answer

Answer: Pre training phase

Q39: Which of the following is NOT an interface design problem

View Answer

Answer: the use of black background on a screen form

Q40: Which of the following is not an objective method of demand forecasting

View Answer

Answer: Delphi technique

Q41: Which of the following is not an objective of modern performance appraisal system

View Answer

Answer: Punishing the employees

Q42: Which of the following is not an offer of major B2B marketers online

View Answer

Answer: Customer purchasing

Q43: Which of the following is not an organizational policy consideration in formulating a project plan

View Answer

Answer: Regulatory compliance

Q44: Which of the following is not an output of scope change control

View Answer

Answer: Work arounds

Q45: Which of the following is not an output of the cost control process

View Answer

Answer: Workarounds

Q46: Which of the following is not an Output of the Scope Initiation Process

View Answer

Answer: Scope Management Plan

Q47: Which of the following is not an ‘industrial tort’

View Answer

Answer: Gross misconduct

Q48: Which of the following is NOT concerned with strategy implementation

View Answer

Answer: Situational analysis

Q49: Which of the following is not considered a constraint in Organizational Planning

View Answer

Answer: Recruitment practices

Q50: Which of the following is not considered a cost of nonconformance to quality

View Answer

Answer: Process control

Q51: Which of the following is not considered one of the criteria for inferring causality

View Answer

Answer: The temporal ordering of the variables being investigated does not matter because a relationship is all that is really needed

Q52: Which of the following is NOT considered to be an objective associated with the use of sales promotions

View Answer

Answer: Change buyer attitudes

Q53: Which of the following is not considered to be part of Project Resource Management

View Answer

Answer: Time and money

Q54: Which of the following is not generally considered a player in the software process

View Answer

Answer: sales people

Q55: Which of the following is not included in artificial intelligence

View Answer

Answer: Robotics

Q56: Which of the following is not included on a design class diagram

View Answer

Answer: entities

Q57: Which of the following is NOT information that should be requested on application forms

View Answer

Answer: marital status

Q58: Which of the following is NOT likely to be included in a research proposal

View Answer

Answer: preliminary recommendations on how to solve the problem

Q59: Which of the following is not measured to evaluate a training program

View Answer

Answer: organizational productivity

Q60: Which of the following is not normally an element of the Project Charter

View Answer

Answer: Work package descriptions

Q61: Which of the following is NOT on the three areas in which the importance of entrepreneurship can be shown

View Answer

Answer: Bureaucracy

Q62: Which of the following is not one of Lewin’s processes for overcoming resistance

View Answer

Answer: disjointing

Q63: Which of the following is not one of Spradley’s types of relationships

View Answer

Answer: Correlational

Q64: Which of the following is not one of the “great eight” competencies

View Answer

Answer: Mechanical knowledge

Q65: Which of the following is not one of the 4 major approaches to qualitative research

View Answer

Answer: Nonexperimental

Q66: Which of the following is not one of the classifications for assessing a project portfolio

View Answer

Answer: Sacred cow

Q67: Which of the following is not one of the commonly heard comments of project managers

View Answer

Answer: Why is this project so strongly linked to the strategic plan?

Q68: Which of the following is not one of the five phases of decision making

View Answer

Answer: Repetition

Q69: Which of the following is not one of the four MS of resources

View Answer

Answer: c. Marketplace

Q70: Which of the following is not one of the headings of an FCR worksheet

View Answer

Answer: Facts

Q71: Which of the following is not one of the main reasons for major changes in performance appraisal in recent years

View Answer

Answer: Government legislation

Q72: Which of the following is not one of the questions that needs to be answered in doing industry and competitive analysis

View Answer

Answer: What is competition like and how strong is each of the various competitive forces

Q73: Which of the following is not one of the requirements for successful implementation of strategies through projects

View Answer

Answer: All of these are requirements—s/b—All of these—A) Allocation of resources B) Prioritizing of projects C) Motivation of project contributors

Q74: Which of the following is not one of the seven major parts to the research report

View Answer

Answer: Footnotes

Q75: Which of the following is not one of the six major methods of data collection that are used by educational researchers

View Answer

Answer: Checklists

Q76: Which of the following is not one of Zak’s types of knowledge

View Answer

Answer: Tacit

Q77: Which of the following is NOT part of marketing mix

View Answer

Answer: Competitors

Q78: Which of the following is not part of the European knowledge management framework

View Answer

Answer: Develop knowledge

Q79: Which of the following is NOT part of the five-step marketing research process discussed in the text

View Answer

Answer: Developing the marketing information system (MIS)

Q80: Which of the following is not provided by the framework of a Work Breakdown structure

View Answer

Answer: A network diagram, illustrating task dependencies, can be constructed

Q81: Which of the following is not recognized as a misconception about entrepreneurship

View Answer

Answer: Entrepreneurial ventures and small business are different

Q82: Which of the following is NOT shown by an ideal task statement

View Answer

Answer: how each behaviour is rewarded

Q83: Which of the following is NOT the best way while responding to a customer

View Answer

Answer: Hold back on feelings

Q84: Which of the following is not the external factor influencing materials planning

View Answer

Answer: corporate objective

Q85: Which of the following is not the feature of a project

View Answer

Answer: May be ongoing and repetitive

Q86: Which of the following is NOT the general purpose of CRM

View Answer

Answer: Purpose of CRM is not developing processes and procedures for interacting new customers

Q87: Which of the following is not the main objective of Human resource development

View Answer

Answer: To evaluate the job and set the wages or salaries

Q88: Which of the following is not true about Project Plan Development

View Answer

Answer: Wait until all the other planning outputs are complete, then compile them into one final project plan

Q89: Which of the following is not true about project planning methodology

View Answer

Answer: It is an input into the project plan development

Q90: Which of the following is not true about stratified random sampling

View Answer

Answer: Proportions of groups in the sample must always match their population proportions

Q91: Which of the following is not true about the use of language in research reports

View Answer

Answer: You should choose accurate and clear words that are free from bias.b. You should avoid labeling people whenever possiblec. You should avoid using the term “subjects” whenever possible—all of these are true according to the APA Guidelines

Q92: Which of the following is not true of cultural differences

View Answer

Answer: Use the “golden rule” when communicating across cultures; that is, treat others the way you would like to be treated

Q93: Which of the following is not true of monopolists

View Answer

Answer: The entry of new firms is not a major concern

Q94: Which of the following is not true of multi-weighted scoring models

View Answer

Answer: all of these are true—s/b—All of these—A) Will include quantitative criteria B) Will include qualitative criteria C) Each criterion is assigned a weight

Q95: Which of the following is not true of the activity known as job analysis

View Answer

Answer: The rate of pay for the job is fixed

Q96: Which of the following is not true regarding the differences between goods and services

View Answer

Answer: Demand for services is easier to forecast

Q97: Which of the following is one of Spradley’s types of relationships

View Answer

Answer: Strict inclusionb. Sequencec. Cause-effect—all of these

Q98: Which of the following is one of the CRM business drivers

View Answer

Answer: all of these —A. Inventory control B. Increase revenues C. Automation/productivity/efficiency

Q99: Which of the following is or are a part of Solicitation process

View Answer

Answer: Contractors proposalb. Bidder’s conferencec. Evaluation Criteriad. Weighting System—all of these.A and B would be the most correct answer. If you consider Solicitation Planning and Solicitation as the ‘Solicitation’ process, then E would be correct

Q100: Which of the following is part a static view information

View Answer

Answer: Data flow model
.woocommerce-message { background-color: #98C391 !important; }