Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following is not a function normally performed by the HR department

View Answer

Answer: Accounting

Q2: Which of the following is NOT a general principle for output design

View Answer

Answer: The computer outputs should be designed with automated tools

Q3: Which of the following is NOT a goal of HRM

View Answer

Answer: To endure proper delivery of products

Q4: Which of the following is NOT a good example of the observation method of marketing research

View Answer

Answer: The manager of a supermarket occasionally walks through the store to see what customers are doing

Q5: Which of the following is not a good reason for using an outside consultant for job analysis

View Answer

Answer: Knowledge of organization culture is critical

Q6: Which of the following is NOT a good source for identifying business actors

View Answer

Answer: entity relationship diagram

Q7: Which of the following is not a guideline for defining a task

View Answer

Answer: A task should always be completed by one person

Q8: Which of the following is NOT a guideline for successfully conducting a Joint Requirements Planning (JRP) session

View Answer

Answer: brainstorm technical alternatives to problems identified in a JRP session

Q9: Which of the following is NOT a guideline for successfully conducting a JRP session

View Answer

Answer: brainstorm technical alternatives to problems identified in a JRP session

Q10: Which of the following is not a key activity of an operations manager

View Answer

Answer: Managing cash flows

Q11: Which of the following is not a key component of a resume

View Answer

Answer: Names of previous supervisors

Q12: Which of the following is NOT a key element of relationship marketing

View Answer

Answer: Standardize the relationship across customers

Q13: Which of the following is NOT a level in the decision-making hierarchy of a firm

View Answer

Answer: Operative

Q14: Which of the following is not a limitation of career planning

View Answer

Answer: Is not useful in taking decisions related to filling the vacancies well in time

Q15: Which of the following is not a longitudinal design

View Answer

Answer: Panelc. Trend—Both a and c are longitudinal designs

Q16: Which of the following is not a main element of the project management process

View Answer

Answer: Systems design

Q17: Which of the following is not a main project objective

View Answer

Answer: Structure

Q18: Which of the following is not a main purpose of employee performance reviews

View Answer

Answer: determine whether or not an employee is entitled to a Christmas bonus

Q19: Which of the following is NOT a major element of the strategic management process

View Answer

Answer: Assigning administrative tasks

Q20: Which of the following is not a major method of data collection

View Answer

Answer: Correlational method

Q21: Which of the following is not a major personnel selection method

View Answer

Answer: Focus groups

Q22: Which of the following is not a major process of Project Procurement Management

View Answer

Answer: Information Distribution

Q23: Which of the following is not a measure of utilisation

View Answer

Answer: Number of hours available for production

Q24: Which of the following is NOT a measure of variability

View Answer

Answer: Median

Q25: Which of the following is not a method for acquiring team members

View Answer

Answer: Escalating issues to the project sponsor

Q26: Which of the following is NOT a method of government procurement

View Answer

Answer: No Answer

Q27: Which of the following is not a method of off the job training

View Answer

Answer: Under study

Q28: Which of the following is not a method of on the – job-training method

View Answer

Answer: Simulation

Q29: Which of the following is not a motivational guideline

View Answer

Answer: all of these.—A) make the learning meaningful B) make skills transfer easy C) reinforce the learning

Q30: Which of the following is not a nonsensical headline

View Answer

Answer: Corporate bonds currently pay higher interest rates than government bonds

Q31: Which of the following is not a output of the cost control process

View Answer

Answer: Workarounds

Q32: Which of the following is NOT a part of a firm’s immediate external environment

View Answer

Answer: Technological development

Q33: Which of the following is NOT a part of an organization’s micro-environment

View Answer

Answer: Government legislation

Q34: Which of the following is NOT a part of SWOT analysis

View Answer

Answer: Technology

Q35: Which of the following is not a part of the macro environment

View Answer

Answer: Suppliers

Q36: Which of the following is not a part of the micro environment

View Answer

Answer: Technology

Q37: Which of the following is not a phase in the A-B-A design

View Answer

Answer: Introduction of a second treatment

Q38: Which of the following is NOT a possible outcome once a consumer is satisfied

View Answer

Answer: all of these are possible outcomes—A) committed customer B) discontinued use C) repeat purchases D) increased use

Q39: Which of the following is not a potential for a ranking problem between two mutually exclusive projects

View Answer

Answer: One of the mutually exclusive projects involve replacement while the other involves expansion

Q40: Which of the following is not a process of Project Communcations Management

View Answer

Answer: Conflict Resolution

Q41: Which of the following is not a process of project human resource management

View Answer

Answer: Information Distribution

Q42: Which of the following is NOT a project constraint

View Answer

Answer: the customer requirements

Q43: Which of the following is not a Project Management knowledge area

View Answer

Answer: Project Configuration Management

Q44: Which of the following is not a reason for holding finished goods as inventory

View Answer

Answer: Quantity discounts can result from larger purchase quantities

Q45: Which of the following is not a reason for the increased use of Human resource department in the strategic planning process

View Answer

Answer: A work force that is becoming most demanding with regard to job satisfaction and the quality of work life

Q46: Which of the following is not a reason to reduce project completion time

View Answer

Answer: Eliminate project critical path

Q47: Which of the following is NOT a reason why an organization may outsource

View Answer

Answer: to improve employee morale

Q48: Which of the following is not a reason why performance appraisal is used by organisations

View Answer

Answer: Because it is a legal requirement

Q49: Which of the following is not a reason why performance appraisal is used by organizations

View Answer

Answer: Because it is a legal requirement

Q50: Which of the following is not a result of an increase in the minimum wage

View Answer

Answer: An increase in production

Q51: Which of the following is not a result of increased globalization and workforce diversity

View Answer

Answer: Enhanced professional image

Q52: Which of the following is not a selection technique

View Answer

Answer: Performance appraisal

Q53: Which of the following is not a situation requiring bad news messages about company operations

View Answer

Answer: All these situations require a bad-news message

Q54: Which of the following is not a source of identifying performance deficiencies

View Answer

Answer: all of these.—A) supervisor, peer, self-, and 360-degree performance reviews B) observation by supervisors or other specialists C) individual employee daily diaries

Q55: Which of the following is NOT a source of increased customer profitability over time

View Answer

Answer: increased churn

Q56: Which of the following is not a source of the law on health and safety at work

View Answer

Answer: Recent case law

Q57: Which of the following is not a specific technique used to elicit job holders’ reports

View Answer

Answer: Critical competency indicator

Q58: Which of the following is not a stage in this systematic training cycle

View Answer

Answer: Job instruction on a one to one basis

Q59: Which of the following is NOT a state in the Product Life Cycle

View Answer

Answer: Cash cow stage

Q60: Which of the following is not a step in behavioral modeling

View Answer

Answer: all of these.—A) modeling B) role playing C) social reinforcement

Q61: Which of the following is not a step in the control process

View Answer

Answer: Comparing actual performance to standards

Q62: Which of the following is not a strategy for defining the main idea

View Answer

Answer: Outline

Q63: Which of the following is not a strategy used to promote qualitative research validity

View Answer

Answer: Random assignment

Q64: Which of the following is NOT a task of the procurement phase

View Answer

Answer: develop system models for each of the vendor’s proposals

Q65: Which of the following is not a technique for revising for clarity

View Answer

Answer: All are techniques for revising for clarityUse the “you” attitude

Q66: Which of the following is not a technique for revising for conciseness

View Answer

Answer: Use the “you” attitude

Q67: Which of the following is not a technique used in class-room training method of training

View Answer

Answer: Real time experience

Q68: Which of the following is not a technology driver for an information system

View Answer

Answer: knowledge asset management

Q69: Which of the following is not a technology factor that may affect the project communications plan

View Answer

Answer: Logistics of how many individuals will be involved with the project and at what locations

Q70: Which of the following is not a Tool and Technique for Source Selection

View Answer

Answer: Evaluation Criteria

Q71: Which of the following is not a tool or technique for cost control

View Answer

Answer: Cost of quality

Q72: Which of the following is not a tool or technique for overall change control

View Answer

Answer: Work Authorization system

Q73: Which of the following is not a tool or technique of project plan execution

View Answer

Answer: Change control system

Q74: Which of the following is not a tool or technique used during the Risk Quantification Process

View Answer

Answer: Contingency planning

Q75: Which of the following is NOT a tool that can be used for discovering class behaviors and responsibilities

View Answer

Answer: interface diagram

Q76: Which of the following is not a tool that is actively used in the technological workplace

View Answer

Answer: Streamlined forms

Q77: Which of the following is NOT a tool used by firms to recruit outside candidates

View Answer

Answer: intranet job postings

Q78: Which of the following is not a trend in job design

View Answer

Answer: Jobs for life

Q79: Which of the following is not a true statement regarding network diagrams

View Answer

Answer: The latest expected completion time refers to the time in which an activity can be completed without delaying the project

Q80: Which of the following is not a type of baseline from which to measure change

View Answer

Answer: Operational definitions

Q81: Which of the following is not a type of information that should be provided by application forms

View Answer

Answer: Aplicant’s age

Q82: Which of the following is NOT a type of inventory

View Answer

Answer: MRP

Q83: Which of the following is not a type of navigation system for a web site

View Answer

Answer: Regional

Q84: Which of the following is not a type of nonrandom sampling

View Answer

Answer: Cluster sampling

Q85: Which of the following is not a type of performance appraisal

View Answer

Answer: 45 degree appraisal

Q86: Which of the following is not a type of performance reporting

View Answer

Answer: Benchmark reporting

Q87: Which of the following is not a type of reliability

View Answer

Answer: Content

Q88: Which of the following is not a typical reason for authorizing a project

View Answer

Answer: Keeping the project manager busy

Q89: Which of the following is not a typically used procedure to reduce the total number of employees

View Answer

Answer: Downsizing

Q90: Which of the following is NOT a valid deletion rule

View Answer

Answer: Delete:Default

Q91: Which of the following is not a view of project assurance in a PRINCE2 project

View Answer

Answer: All of these—a. User. b. Specialist. c. Business. d. Software

Q92: Which of the following is not a way for management to reduce unethical behavior

View Answer

Answer: monitor employee telephone calls

Q93: Which of the following is not a way of benefit to an individual working in an organization through training and development

View Answer

Answer: It improves the job knowledge and skills at all levels of the organization

Q94: Which of the following is not a way to manipulate an independent variable

View Answer

Answer: Random technique

Q95: Which of the following is not aid in achieving consensuas

View Answer

Answer: avoiding conflict

Q96: Which of the following is not always correct for a closed economy

View Answer

Answer: Private saving equals investment

Q97: Which of the following is not among the reasons for complexity of decisions

View Answer

Answer: Decisions have immediate, short-term impact

Q98: Which of the following is not an abstract word

View Answer

Answer: Green

Q99: Which of the following is NOT an action a consumer may utilize to reduce dissonance

View Answer

Answer: Increase the importance of alternatives that were not considered in the purchase initially

Q100: Which of the following is NOT an advanced input control

View Answer

Answer: radio button spin box