Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
nmims post
Objective Type Set
Online MCQ Assignment
Question Solution
Solved Question
Uncategorized

Q1: Which of the following is accomplished through project management

View Answer

Answer: A software developer creates a new crash-proof operating system

Q2: Which of the following is addressed by the Fair Labor Standards Act

View Answer

Answer: all of the these —s/b—All of these—a.minimum wage b. maximum hours c. child labor d. all of these

Q3: Which of the following is an accurate definition of recruitment

View Answer

Answer: The process by which companies fill the need to find new employees

Q4: Which of the following is an actor of a temporal event

View Answer

Answer: time

Q5: Which of the following is an advantage of centralized contracting

View Answer

Answer: Easier access to contracting expertise

Q6: Which of the following is an advantage of discovery prototyping

View Answer

Answer: all of these serves as a training mechanism for users allows users and developers to experiment with the software and develop an understanding of how the system might work aids in building system test plans and scenarios aids in determining the feasibility and usefulness of the system before high development costs are incurred

Q7: Which of the following is an advantage of using job task questionnaires

View Answer

Answer: Use with large numbers of people

Q8: Which of the following is an advantage to the top-down planning approach over other planning approaches

View Answer

Answer: All of these—A) better understanding B) improved integration C) broader perspective

Q9: Which of the following is an alternative once a consumer has decided to get rid of a product

View Answer

Answer: All of these—A) sell it B) give it away C) loan it to someone D) throw it away

Q10: Which of the following is an approach to achieving management commitment

View Answer

Answer: Active involvement by senior staff

Q11: Which of the following is an element of a firm’s remote external environment

View Answer

Answer: Economic and social conditions

Q12: Which of the following is an element of an organization’s internal-environment

View Answer

Answer: Employees

Q13: Which of the following is an element of project planning

View Answer

Answer: establishing a relationship with the customer

Q14: Which of the following is an ethical issues

View Answer

Answer: a breach of a professional code of conduct by a relevant professional

Q15: Which of the following is an ethical problem in marketing research

View Answer

Answer: all of these. —s/b—all of these—A. A researcher does not disclose problems that occurred during consumer interviews. B.A company calls consumers under the guise of doing research when the phone calls are really salespitches for the company’s products. C.A manager informs a researcher that the only acceptable results are ones that confirm the manager’sexisting viewpoints. D. A researcher deliberately withholds details about how a research study was conducted. E. all of these

Q16: Which of the following is an example of a grand strategy

View Answer

Answer: Innovation

Q17: Which of the following is an example of a logical process

View Answer

Answer: All of these —A). determining availability of an ordered productB). computing grade point averageC). generating a reportD). identifying overdue invoices

Q18: Which of the following is an example of an effective statement on a resume

View Answer

Answer: Won a trip to Europe for opening the most new customer accounts in my department

Q19: Which of the following is an example of an intangible benefit

View Answer

Answer: All of these —A). improved employee moraleB). elimination of job stepsC). improved customer goodwillD). better service to the community

Q20: Which of the following is an example of financial intermediation

View Answer

Answer: Susan makes a deposit at a bank and the bank uses this money to make an auto loan to Ferguson

Q21: Which of the following is an example of something that you could do to make your business writing more effective

View Answer

Answer: Replace the phrase “prior to the start of” with the word “before”

Q22: Which of the following is an example of the cost of conformance to quality

View Answer

Answer: Training

Q23: Which of the following is an indirect cost

View Answer

Answer: Units of Production

Q24: Which of the following is an input of scope change control

View Answer

Answer: Performance reports

Q25: Which of the following is an input to Cost Estimating

View Answer

Answer: Work Breakdown Structure

Q26: Which of the following is an input to the information distribution process

View Answer

Answer: Work results

Q27: Which of the following is an objective function for the information provided? A trader sells chairs and tables at Rs.230 and Rs.580 each respectively”, he procures them at Rs.180 and Rs.480 respectively”

View Answer

Answer: MaximizeZ = 50 x1 +100 x2

Q28: Which of the following is an obstacle to developing & using GIS

View Answer

Answer: all of thesea. Lack of standardisationb. Diverse regulatory practicesc. Poor telecommunication infrastructure

Q29: Which of the following is an output from Cost Control

View Answer

Answer: Revised Cost Estimates

Q30: Which of the following is an output from the Contract Closeout process

View Answer

Answer: Contract File

Q31: Which of the following is best for handling cross-functional project needs for a large, complex project

View Answer

Answer: A strong matrix organization

Q32: Which of the following is both a financial institution and a financial intermediary

View Answer

Answer: banks

Q33: Which of the following is both a store of value and a common medium of exchange

View Answer

Answer: checking account balances

Q34: Which of the following is categorized as an indirect payment portion of employee compensation

View Answer

Answer: employer-paid insurance

Q35: Which of the following is characteristic of qualitative research

View Answer

Answer: Unique case orientation

Q36: Which of the following is considered a qualitative approach to job analysis

View Answer

Answer: interviews

Q37: Which of the following is considered a quantitative approach to job analysis

View Answer

Answer: Department of Labor Procedure

Q38: Which of the following is considered a special case of the general linear model

View Answer

Answer: Partial correlationc. Analysis of covariance—Both b and c

Q39: Which of the following is considered during the Procurement Planning Process

View Answer

Answer: Whether to procureB. How to procure and how much to procureC. What and when to procureD. b and c—all of these

Q40: Which of the following is especially useful for monitoring project progress against plan

View Answer

Answer: Gantt charts

Q41: Which of the following is false

View Answer

Answer: The ethics officer is typically a middle-level manager

Q42: Which of the following is FALSE regarding committed customers

View Answer

Answer: They are less likely to forgive an occasional product or service failure

Q43: Which of the following is FALSE regarding the way in which disposition decisions can affect a firm’s marketing strategy

View Answer

Answer: The United States is a completely throw away society, and consumers are willing to purchase new products without concern for waste

Q44: Which of the following is generally not regarded to be a motivator according to Frederick Herzberg

View Answer

Answer: Working conditions and interpersonal relations

Q45: Which of the following is generally related to service operations

View Answer

Answer: Need for flexible capacity

Q46: Which of the following is heading the activities by which group pressures are brought to bear on legislatures, the legislative process, and all aspects of the public-policy-making process

View Answer

Answer: Lobbying

Q47: Which of the following is important in user interface design

View Answer

Answer: practice iterative designunderstand your users and their tasks

Q48: Which of the following is included in a functional job analysis

View Answer

Answer: all of these—a. the extent to which specific instructions are necessary to perform the task b. the extent to which reasoning and judgment are required to perform the task c. the mathematical ability required to perform the task d. the verbal and language facilities required to perform the task

Q49: Which of the following is included in effective listening

View Answer

Answer: Confirming one understands a message

Q50: Which of the following is included in the demand for loanable funds

View Answer

Answer: investment but not government borrowing

Q51: Which of the following is included in the job specifications

View Answer

Answer: All of these—a. personal qualities b. traits c. skills d. required background

Q52: Which of the following is interpreted as the percentage of scores in a reference group that falls below a particular raw score

View Answer

Answer: Percentile rank

Q53: Which of the following is known as the highest level of managerial activity

View Answer

Answer: Strategic management

Q54: Which of the following is least likely a feature that monopolistic competition and perfect competition have in common

View Answer

Answer: Extensive advertising to differentiate products

Q55: Which of the following is least likely to be a source of conflict in a matrix environment

View Answer

Answer: Project team member working at a different site than the project manager

Q56: Which of the following is least likely to be used in explaining to a team member why you consider her/his performance substandard

View Answer

Answer: Project team meeting

Q57: Which of the following is likely to be part of a situation analysis

View Answer

Answer: All of these—A. A marketing analyst looks up data in Advertising Age magazine about expenditures in the firm’s market. B. A marketing researcher asks a trade association for one of its reports. C. A marketing manager searches the subject directory of the Librarians Index to the Internet. D. all of these

Q58: Which of the following is meant to counteract potential problems associated with a diverse workforce

View Answer

Answer: all of these.—A) improve interpersonal skills B) improving math skills C) understanding/valuing cultural differences

Q59: Which of the following is most clearly an example of a psychological trait

View Answer

Answer: Anxiety enduring for months or years

Q60: Which of the following is most consistent with the marketing research process discussed in the text

View Answer

Answer: Secondary data is often all we need to solve our problems.

Q61: Which of the following is most consistent with the scientific method approach to marketing research discussed in the text

View Answer

Answer: Sometimes the answers from the early stages of the research process are good enough so we stop the research and make our decisions.

Q62: Which of the following is most frequently used by retailers to estimate short-term personnel needs

View Answer

Answer: computerized forecasting programs

Q63: Which of the following is most important to resellers

View Answer

Answer: Store loyalty

Q64: Which of the following is most likely NOT measured when evaluating a training program

View Answer

Answer: overall organizational productivity

Q65: Which of the following is most likely NOT one of the goals of a firm’s employee orientation program

View Answer

Answer: assisting new employees in selecting the best labor union

Q66: Which of the following is most likely to reduce the nominal market wage in a job category

View Answer

Answer: The job is prestigious, and the work is quite interesting. [C] The job is widely viewed as dangerous

Q67: Which of the following is necessary in obtaining informed consent

View Answer

Answer: A description of the purpose of the research

Q68: Which of the following is needed to use the transportation model

View Answer

Answer: All of these—A) Capacity of the sources. B) Demand of the destinations. C) Unit shipping costs

Q69: Which of the following is not a basic assumption of PERT

View Answer

Answer: all of these are basic assumptions of PERT—s/b—All of these—a. no activity in the network may be repeated b. each activity in the network must be performed c. activity completion times are described by Beta probability distributions

Q70: Which of the following is not a basic assumption of science

View Answer

Answer: Science is best at solving value conflicts, such as whether abortion is immoral

Q71: Which of the following is NOT a category of entities

View Answer

Answer: relationship

Q72: Which of the following is not a characteristic of a bond

View Answer

Answer: its dividend yield

Q73: Which of the following is not a characteristic of a business document that has used design elements effectively

View Answer

Answer: Tone

Q74: Which of the following is not a characteristic of a good theory or explanation

View Answer

Answer: all of these are characteristics of good theories

Q75: Which of the following is not a characteristic of a work package

View Answer

Answer: It is a summary task at the lowest level of the Work breakdown structure

Q76: Which of the following is not a characteristic of psychographics

View Answer

Answer: Occupation

Q77: Which of the following is not a characteristic of simple moving averages

View Answer

Answer: it has minimal data storage requirements

Q78: Which of the following is not a characteristic of strategic decisions

View Answer

Answer: all of these A. They are long term in nature. B. They involve choices. C. They do not involve trade-offs. D. all of these

Q79: Which of the following is not a characteristic of the business-to-business arena

View Answer

Answer: Low average spend per customer

Q80: Which of the following is not a characteristic of the Project Life Cycle

View Answer

Answer: Ability of the stakeholders to influence final characteristics of the projects product increases as the project continues

Q81: Which of the following is not a class of information system applications

View Answer

Answer: database management system

Q82: Which of the following is NOT a common measure of central tendency

View Answer

Answer: Range

Q83: Which of the following is not a common problem that can cause poor organization of a message

View Answer

Answer: Using brainstorming techniques

Q84: Which of the following is not a component of employee compensation and benefits

View Answer

Answer: Critical incidents

Q85: Which of the following is not a consideration in selecting project staff members

View Answer

Answer: Type of organization

Q86: Which of the following is not a contextual variable influencing the success of an organization’s design

View Answer

Answer: Complexity

Q87: Which of the following is not a core principle of the Society for Human Resource Managements Code of Ethics

View Answer

Answer: professional responsibilityB. fairness and justiceC. professional development—None of the above

Q88: Which of the following is not a danger of under-training

View Answer

Answer: Loss of job involvement

Q89: Which of the following is not a database containing information to be used during the literature review

View Answer

Answer: ERICb. PsychINFOc. SocioFILE—all of these are potentially useful data bases

Q90: Which of the following is NOT a dimension of service quality

View Answer

Answer: AssuranceIntangibles

Q91: Which of the following is not a disadvantage of a product sales force structure

View Answer

Answer: Increase customer delivery time

Q92: Which of the following is NOT a disadvantage of prototyping

View Answer

Answer: None of these —A). errors can not be detected as easily when a prototype is developed b) c) d) e)B). prototypes are a passive model of the systemC). end-users do not fully understand their requirements until they see themD). end-users do not fully understand their requirements until they see them

Q93: Which of the following is not a disadvantage of working in teams

View Answer

Answer: Some team members may be uninterested in the outcome

Q94: Which of the following IS NOT a factor that would affect Health and Safety

View Answer

Answer: Organizational

Q95: Which of the following is NOT a feasibility analysis criterion

View Answer

Answer: resource feasibility

Q96: Which of the following is not a feature of media richness

View Answer

Answer: Ability to use written text

Q97: Which of the following is not a form of direct marketing

View Answer

Answer: Advertising

Q98: Which of the following is NOT a form of longitudinal research

View Answer

Answer: Cross-sectional study

Q99: Which of the following is not a form of nonrandom sampling

View Answer

Answer: They are all forms of nonrandom sampling

Q100: Which of the following is not a function normally performed by HR department

View Answer

Answer: Accounting